View Single Post
Vechi 12.02.2011, 07:25:45
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
1.Ei bine, aceasta e marea dvs. problemă că vă lipsește tocmai dovada. Dvs. aveți totuși o dovadă, anume că duminica este semnul autorității Bisericii Catolice. Și acest lucru nu-l contest, vă dau dreptate.

2.Tocmai ne-ați dovedit că nu cunoașteți nici măcar dogmatica martorilor lui Iehova, ce să mai vorbim despre cea a adventiștilor.
1.Tocmai ca v-am dat dovada: pentru noi Domnul Simbetei e mai important ca simbata. E dovada suficienta (faptul ca DUmnezeu nu a folosit in lege cuvintul simbata, ca Isus a inviat Duminica, sint argumente care intaresc aceasta dogma a bisericii)
2. Nu cunosc bine nici dogmatica Bisericii Catolice, deci nu cunosc mai nimic despre alte confesiuni. Despre secte/ culte neoprotestante cunosc doar ca ei neaga tot ceea ce este sistem de valori pentru mine. Iar eu imi apar credinta,care, dupa cum spuneam alta data, are si suport biblic are si roade.

PS. In cazul martorului lui Iehova din exemplul de dinainte, vroiam sa va spun ca, indiferent care ar fi ziua de odihna, nu ziua e importanta ci modul in care o sfintim. Exemple de persoane care sfintesc ziua de odihna doar cu buzele sint in toate confesiunile; cred ca nici eu nu sfintesc aceasta zi cum trebuie. Iar acest subiect mi s-a parut mai important decit aceleasi citate biblice si trimiteri la originalele in ebraica sau greaca pe care le aduc taberele, fara sa ajungem la un consens. Nu-mi imaginez ca dumneavoastra veti saruta vreodata mina sfintului Parinte, dupa cum cred ca nu va imaginati ca eu, de exemplu, voi merge la adunarile dumneavoastra; iar in acest context, singurul lucru comun de discutie ar fi sfintirea zilei de odihna si nu care e ziua de odihna.

Last edited by nutucutu; 12.02.2011 at 07:51:20.
Reply With Quote