Subiect: ingeras sau nu
View Single Post
Vechi 12.02.2011, 08:59:08
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Compasiunea pt mamica indurerata care a deschis threadul este una,si combaterea ideii acesteia comform noi-nascutii morti devin ingeri,este alta...sa nu le incurcam!

Ii intelegem durerea,i se poate intampla sorei noastre,prietenei noastre,colegei de serviciu,vecinei...si pentru toate cred ca avem ceva cald de spus si o imbratisare plina de compasiune,nu cred ca are nimeni de pe forum inima impietrita la durerea cuiva...Cred ca unele persoane s-au alarmat mai mult decat era nevoie si au dramatizat dand un raspuns pur emotional.
Eu nu pot decat sa-i doresc sa aibe multa mangaiere din partea Maicii Domnului si sa-si gaseasca linistea in rugaciune si in dialog cu EL;eventual daca exista posibilitati poate frecventa un psihoterapeut o vreme,pt a-si inabusi sentimentele puternice de vinovatie.

Despre ingeri,asa cum s-a mai spus,originea lor nu-si are provinienta in sufletele copiilor morti la nastere,avortati spontan sau voit-fiind mai mult o superstitie de origine populara,decat un fapt spiritual de origine ortodoxa.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote