View Single Post
Vechi 12.02.2011, 16:49:35
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Este interpretarea dumneavoastra.
Nu am interpretat nimic. Cele fagaduite de Domnul Iisus Hristos nu au nevoie de interpretari.

Doar daca cineva vrea sa denatureze fagaduintele Mantuitorului (ca se va intoarce sa ne ia cu EL) are nevoie sa recurga la interpretari fortate.

Citat:
Domnul Isus nu spune nicaieri ca se va intoarce sa ne ia in ziua de apoi. Ne spune ca va veni sa ne ia la El ca sa fim acolo unde e EL, iar Mintuitorul nostru se afla in Rai.
Nu discutam despre ziua cand se va intoarce Mantuitorul. Important este sa stim ca se va intoarce sa ne ia cu EL (asa a fagaduit). Teoria ca mergem noi in la EL este falsa.

Citat:
Interpretarea noastra se bazeaza si pe alte citate:
Citate total irelevante in ceea ce vreti sa demonstrati: cum ca mergem noi la Domnul, facand inutila fagaduinta lui ca se va intoarce sa ne ia cu EL.

Citat:
-fagaduinta Mintuitorului nostru Isus Cristos, pe care a facut-o tilharului ca in aceiasi zi va fi cu EL in Rai
Ati citit gresit fagaduinta. Domnul Iisus Hristos nu s-a suit in rai (la Tatal) in aceeasi zi in care a murit si a vorbit cu talharul:

Nu te atinge de Mine, cãci încã nu M-am suit la Tatãl Meu (Ioan 20:17) - spune Domnul Iisus dupa doua zile de la intamplarea cu talharul.

Fagaduinta facuta talharului trebuie citita asa:

"Adevãrat grãiesc tie astãzi,(virgula) vei fi cu Mine în rai." (Luca 23:43)

Citat:
-deschidera cerului in momentul mortii Lui Isus, cind s-a rupt catapeteasma templului si cind, celor din Ierusalim, li s-au aratat multi decedati
In Matei 27:52 se vorbeste despre o INVIERE (in masa). Sa inteleg ca dvs. credeti in INVIERE si nu in nemurirea mortului? Si eu cred la fel: in INVIERE.

Citat:
-Moise si Ilie i s-au arata Mintuitorului la schimbarea la fata, deci ei, cu toate ca murisera, erau vii
Matei cap. 17.

Domnul Iisus Hristos nu se ocupa cu spiritismul (nu sta de vorba cu mortii). Domnul poate sa invie pe oricine ca sa stea de vorba cu el.
Pe muntele schimbarii la fata, Moise si Ilie erau doua persoane vii, care prefigurau cele doua categorii de oameni care vor fi mantuiti la revenirea Domnului:
- Ilie (cel ridicat la cer cand era inca in viata) - prefigureaza mantuitii care vor fi in viata la revenirea Mantuitorului, si vor fi inaltati;
- Moise (cel care a murit) - prefigureaza mantuitii care vor fi inviati la revenirea Mantuitorului, si vor fi inaltati.

Cititi 1 Tesaloniceni 4:15-18. Sfantul Apostol Pavel vorbeste despre cele doua categorii de mantuiti, care vor fi inalatati, la revenirea Domnului. "Si astfel vom fi totdeauna cu Domnul" - conchide Sfantul Apostol.

Citat:
-Imparatia Lui Dumnezeu e a celor vii si nu a celor morti
Probabil faceti referire la pasajul din Matei cap. 22, unde se spune ca "Dumnezeu este un Dumnezeu al celor vii nu al celor morti". Acolo, Domnul Iisus Hristos le vorbea saducheilor despre INVIERE (nu despre nemurirea mortului).

Citat:
-sfintul apostol Pavel ne spune ca pentru el a trai e un chin, iar a muri inseamna Cristos. Deci el isi dorea sa moara, pentru a se intilni cu Mintuitorul nostru.
Sfantul Apostol Pavel avea o nadejde (in doua variante):
- sa vina Domnul cat el era inca in viata (vedeti 1 Tesaloniceni 4:17 - "noi ce vii care vom fi ramas...")
- nadejdea INVIERII si mostenirea vietii vesnice, la revenirea Mantuitorului.

Exclusa ideea mergerii, sub forma de fantoma de mort, la cer.

Citat:
-Isus ne spune in Matei 11.12:
12. Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăția cerurilor se ia prin străduință și cei ce se silesc pun mâna pe ea.
Si tot Domnul Iisus ne spune (ca o explicatie la versetul dvs.): "Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sã aibã viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua de apoii" (Ioan 6:40)

Singura sansa a celor morti este INVIEREA. Teoria nemuririi mortului este pagana, chiar diabolica.

Citat:
Citatele exacte le stiti dumneavoastra. Toate acestea ne arata ca dupa moartea fizica a corpului exista viata,
Sigur ca exista viata dupa moarte, cu conditia INVIERII. Altfel, mortul ramane mort.

Citat:
iar noi, rugindu-ne atit pentru cei din aceasta lume cit si pentru cei din lumea cealata, incercam sa ne rugam pentru toate madularele lui Isus.
Domnul Iisus nu are madulare moarte:are madulare vii, care nu au murit sau care au fost inviate.

Daca ati crede cu adevarat in INVIERE (nu doar mergand duminica la biserica), Sfanta Scriptura si fagaduintele Mantuitorului ar fi foarte clare si credibile pentru dvs.
Reply With Quote