View Single Post
Vechi 12.02.2011, 18:40:51
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
1.Nu am interpretat nimic. Cele fagaduite de Domnul Iisus Hristos nu au nevoie de interpretari.Doar daca cineva vrea sa denatureze fagaduintele Mantuitorului (ca se va intoarce sa ne ia cu EL) are nevoie sa recurga la interpretari fortate.
2.Nu discutam despre ziua cand se va intoarce Mantuitorul. Important este sa stim ca se va intoarce sa ne ia cu EL (asa a fagaduit). Teoria ca mergem noi in la EL este falsa.
3.Citate total irelevante in ceea ce vreti sa demonstrati: cum ca mergem noi la Domnul, facand inutila fagaduinta lui ca se va intoarce sa ne ia cu EL.
4.Ati citit gresit fagaduinta. Domnul Iisus Hristos nu s-a suit in rai (la Tatal) in aceeasi zi in care a murit si a vorbit cu talharul:Nu te atinge de Mine, cãci încã nu M-am suit la Tatãl Meu (Ioan 20:17) - spune Domnul Iisus dupa doua zile de la intamplarea cu talharul.
Fagaduinta facuta talharului trebuie citita asa:
"Adevãrat grãiesc tie astãzi,(virgula) vei fi cu Mine în rai." (Luca 23:43)
5.In Matei 27:52 se vorbeste despre o INVIERE (in masa). Sa inteleg ca dvs. credeti in INVIERE si nu in nemurirea mortului? Si eu cred la fel: in INVIERE.
Matei cap. 17.
6.Domnul Iisus Hristos nu se ocupa cu spiritismul (nu sta de vorba cu mortii). Domnul poate sa invie pe oricine ca sa stea de vorba cu el.
Pe muntele schimbarii la fata, Moise si Ilie erau doua persoane vii, care prefigurau cele doua categorii de oameni care vor fi mantuiti la revenirea Domnului:
- Ilie (cel ridicat la cer cand era inca in viata) - prefigureaza mantuitii care vor fi in viata la revenirea Mantuitorului, si vor fi inaltati;
- Moise (cel care a murit) - prefigureaza mantuitii care vor fi inviati la revenirea Mantuitorului, si vor fi inaltati.
Cititi 1 Tesaloniceni 4:15-18. Sfantul Apostol Pavel vorbeste despre cele doua categorii de mantuiti, care vor fi inalatati, la revenirea Domnului. "Si astfel vom fi totdeauna cu Domnul" - conchide Sfantul Apostol.
7.Probabil faceti referire la pasajul din Matei cap. 22, unde se spune ca "Dumnezeu este un Dumnezeu al celor vii nu al celor morti". Acolo, Domnul Iisus Hristos le vorbea saducheilor despre INVIERE (nu despre nemurirea mortului).
8.Sfantul Apostol Pavel avea o nadejde (in doua variante):
- sa vina Domnul cat el era inca in viata (vedeti 1 Tesaloniceni 4:17 - "noi ce vii care vom fi ramas...")
- nadejdea INVIERII si mostenirea vietii vesnice, la revenirea Mantuitorului.
Exclusa ideea mergerii, sub forma de fantoma de mort, la cer.
9.Si tot Domnul Iisus ne spune (ca o explicatie la versetul dvs.): "Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sã aibã viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua de apoii" (Ioan 6:40)
Singura sansa a celor morti este INVIEREA. Teoria nemuririi mortului este pagana, chiar diabolica.
10.Sigur ca exista viata dupa moarte, cu conditia INVIERII. Altfel, mortul ramane mort.
11.Domnul Iisus nu are madulare moarte:are madulare vii, care nu au murit sau care au fost inviate.
12.Daca ati crede cu adevarat in INVIERE (nu doar mergand duminica la biserica), Sfanta Scriptura si fagaduintele Mantuitorului ar fi foarte clare si credibile pentru dvs.
1. De acord cu dumneavoastra; nu e nevoie de interpretare; e clar: dupa moartea noastra speram sa-L vedem pe Domnul nostru, cum s-a intimplat si cu tilharul din dreapta. Iar cind Domnul va veni in slava, imi va invia si trupul.
2..Ziua aceia va fi cind Domnul va veni si ma va gasi veghind sau dormind. Va fi ziua mortii trupului meu. Nu eu decid cind mor, deci nu sustin ca eu merg la Domnul. El decide;
3. Nicidecum. Domnul se va intoarce in slava. Atunci avem nadejdea ca si trupurile noastre vor invia si toata fiinta noastra, trupul, duhul si sufletul vor intra in slava.
4.Coreligionarii dumneavoastra afirma ca biblia a fost scrisa fara semne de punctuatie. Cu autoritatea cui ati introdus dumneavoastra acea virgula?
5.Cred intr-o singura inviere: cea din ziua de apoi, cind vor invia trupurile. Sufletul nu are cum sa invie pentru ca nu moare
6.Asta e tot o fantasmagorie a doamnei White? Daca in Biblie scrie ca la Schimbarea la Fata Moise si Ilie s-au aratat, dumneavoastra imi spuneti ca erau "prefigurari"? Nu e nimic de interpretat. Erau Moise si Ilie, cum scrie negru pe alb. Credinta mea nu contrazice pasajul din Tesaloniceni;
7.Deci dumneavoastra considerati ca trupul si sufletul, dupa ce moare, stau intr-un loc in care nu se intimpla nimic, deci mort. Contraziceti Sfinta Scriptura
8.In pasajul despre care am vorbit sfintul apostol Pavel ne spune:Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig. SImplu. Moartea il unea cu Cristos mai mult decit viata in acest trup. Dezvoltarea dumneavoastra nu face referire la textul meu.
9. Invierea in ziua de apoi inseamna ca vom trai vesnic cu Isus. Dumneavoastra iarasi doriti sa-mi spuneti ca ceea ce a spus Isus nu e adevarat, iar eu refuz sa cred asta. Pe de alta parte cum puteti spune ca e o idee diabolica daca Biblia ne spune ca la moartea lui Isus mormintele s-au deschis? Iarasi contraziceti biblia?
10. Trupul e mort, nu sufletul
11.Deci bunica mea, Dumnezeu sa o odihneasca in pace, cit a fost in viata a fost un madular viu, iar acum e un madular mort? Iarasi contraziceti Sfinta Scriptura.
12.Pina in acest moment Invierea Mortilor, Sfinta Scriptura si fagaduintele Mintuitorului sint destul de clare pentru mine. Dumneavoastra incercati sa ma convingeti ca nu sint clare.

Last edited by nutucutu; 12.02.2011 at 19:30:55.
Reply With Quote