View Single Post
Vechi 12.02.2011, 19:06:59
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Valoarea de adevar a unei afirmatii nu depinde de unde e rostita. Si nici nu se stabileste prin vot popular. Asa ca, din pacate, faptul ca dvs. ati ales sa credeti un anumit lucru nu confera acelui lucru valoare de adevar.

Sunt de acord ca nu trebuie sa fim siliti. Atunci de ce se face exact asta in scoala?

In loc de a lansa o acuzatie perfect generala (asezonata cu un ton de superioritate), de ce nu va adresati exact la elementele atacate de mine in citatul la care ati raspuns? Explicati-mi, va rog, bazat pe acel citat, unde gresesc. Asta daca va intereseaza cu adevarat o discutie.

Solutia e foarte simpla: ore de religie la scoala de duminica, pe banii BOR, nu ai Statului. Cine vrea sa mearga, merge. Cine nu, nu. Mi se pare o modalitate onesta, si ar arata exact cat de interesati sunt, de fapt, romanii de religie. Problema e ca asta e o informatie pe care BOR (cred eu) ar prefera sa nu devina publica.
Nu va pot explica din moment ce dumneavoastra solicitati dovezi palpabile. Cum as putea eu sa va dau exemplu de sfinte moaste, icoane facatoare de minuni sau despre puterea Sfintei Cruci, cand dumneavoastra nu credeti in Cel ce le face. Va dati seama ca nu as face decat sa va plictisesc si sunt constienta de asta.

Cautati doar o explicatie rationala si Biserica nu urmareste sa impace ratiunea cu credinta. "Ea nu face nici efort să dovedeasca cu ajutorul logicii sau al stiintei ceea ce Hristos a lasat spre crezare ucenicilor Sai. Ea nu respinge sprijinul pe care fizica sau biologia sau chimia sau filozofia il ofera invataturilor Bisericii. Cu toate acestea, ortodoxia nu este intimidata de relizarile intelectuale ale omului. Ea nu se pleaca in fata lor si nu schimba credinta crestina pentru a o face compatibila cu reflectiile omului si descoperirile stiintei. Sf. Vasile cel Mare ii sfatuia pe tinerii calugari sa foloseasca filozofia greaca la fel cum o albina folosește floarea. Luati numai „mierea”, --- adevarul --- pe care Dumnezeu l-a randuit in lume pentru a pregati oamenii pentru Intruparea Domnului."

Nu vad de ce copiii sa mearga duminica la scoala, atunci fac altceva. La scoala se merge de luni-vineri. Daca s-ar face o statistica cu rata chiulului la celelalte materii cred ca am fi uimiti. BOR nu poate obliga pe nimeni sa fie un bun crestin, asta depinde de fiecare in parte, asa ca nu vad relevanta.