12.02.2011, 21:49:30
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
|
|
Citat:
În prealabil postat de crocomau
Nu are rost sa continuam discutia, pana nu lamurim ce inseamna "suflet" (nephes - in ebraica NT, psyche - in greaca NT) in acceptiunea biblica.
Veti vedea ca "suflet" (in Sfanta Scriptura) are mai multe semnificatii: sine, viata, creatura, persoana, apetit, minte, fiinta vie, dorinta, emotie, pasiune, etc.
Dar, niciodata (in Sfanta Scriptura) cuvantul "suflet" nu semnifica o entitate care se desprinde de omul mort si traieste mai departe in mod constient si avand sentimente si suferinte. Mai pe scurt, in Sfanta Scriptura "suflet" nu inseamna niciodata "fantoma".
Am o rugaminte: urmariti acest studiu : http://www.proto-teologia.info/wiki/...5?title=Suflet
Este simplu de urmarit (desi este complex si complet, este bine conceput si structurat).
|
Cu adevarat n-are rost. Oricare ar fi definitia si oricite sinonime i-ati gasi sufletului, nu pot nega ceea ce a spus sfintul apostol Pavel: trupul, sufletul si duhul. DUmneavoastra faceti referire doar la trup, iar pentru suflet ma trimiteti sa fac studiu biblic... Nu uitati ca dumneavoastra sustineti ca noi nu facem bine rugindu-ne pentru cei decedati. Deci daca nu ati reusit sa ma convingeti, cred ca cel care ar trebui sa se convinga sinteti dumneavoastra, nu eu. Deci dumneavoastra ar trebui sa mergeti la studiu biblic. Iar eu ar trebui sa ma rog in continuare pentru cei decedati, eventual mai mult.
Last edited by nutucutu; 12.02.2011 at 21:53:50.
|