Subiect: Necuratenia
View Single Post
Vechi 12.02.2011, 22:44:27
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Da.. multe dintre porunci a fost ca sa delimiteze pe Israel de pagani si ca sa fie afierositi lui Dumnezeu intre toate popoarele.. din aceasta categorie cred ca faceau parte si legile kashrut... Pacat era atunci cand se incalcau poruncile legii... Deci da legile de curatenie erau si pacat atunci cand erau incalcate si erau si impuritate sufleteasca prin neascultare.. Dar nu intrinsic... Iisus spune ca nimic ce intra in om din afara nu poate sa-l spurce... dar incalcarea legii si neascultarea nu vine numai din afara ci si dinauntru din inima.. in fine necuratenia trupeasca nu este intrinsic in sine pacat.. ci prin incalcarea indemnului poruncii si neascultare devine pacat... Prin nefacerea a ceea ce a fost ales si afierosit de Dumnezeu evreilor, evreii deveneau spurcati fata de standardul ales al lui Dumnezeu, de aceia se si zicea cel ce face acestea sufletul lui sa se starpe din Israel si sa fie necurat pana la x.. facerea acelor lucruri era si o impuritate a sufletului si o retrocedare de la stadiul de afierosit lui Dumnezeu..
Eu nu stiam ce inseamna termenul ,,afierosit".Am citit cu mare atentie ce ati spus,as mai avea o opinie chiar in sensul celor postate de dvs,dar as dori sa mai analizez problema pentru ca sunt multe nuante.Oricum am notat opinia si va voi spune ce am gasit/ce parere am pe acesta tema,dupa ce ma lamuresc si eu in detaliu cu privire la o anumita abordare.Va multumesc pentru dialog,sper ca nu v-am plictisit.
Reply With Quote