Citat:
În prealabil postat de Langu
Roaga-te la sfantul prostiei,poate pleaca si va vine mintea la cap.Am trecut deja pragul varstei care separa tineretea de batranete(trupeasca vorbind) insa nu inteleg de ce marea majoritate va lasati supuse "smecherilor" in loc sa apreciati un om cu buna masura.De moment raman la cele afirmate de marele Eminescu.Orice rugaciune ai face,in final se aplica proverbul "Cine da cu capul de pragul de sus, il vede pe cel de jos",deci las-o sa dea cu capul.Faptul ca el n-o lasa,este pt.ca,noi "barbatii" avem muschi,suntem tari si duri si trebuie sa demonstam neaparat asta.
|
In mod cu totul ilogic, cele mai multe fete de fapt vad/stiu ca e ceva putred in cealalta persoana, dar fac pasul gresit cu siguranta ca prin iubirea lor il vor schimba pe celalalt. Ei vor sa-l vindece pe celalalt, sa-l ajute (desi de multe ori apare si o jinduire a gratificarii proprii, in cazul oricarei mici reusite). De multe ori insa tentativele lor esueaza si ori sunt si ele smintite spre pacat, ori sunt pedepsite pentru mandria lor de a nu asculta duhovnicul, parintii si asa mai departe.
Cred ca e normal sa vrei sa-l feresti pe aproapele tau de orice durere. Iar rugaciunea fierbinte pentru aceasta persoana nu e niciodata in zadar. Inclusiv in Sf. Scripturi, Mantuitorul a vindecat pentru credinta celui care l-a rugat pentru un bolnav (a se vedea exemplul femeii samaritence, care s-a rugat pentru fiica sa: Matei XV, 22-28:
22. Si iata o femeie cananeianca, din acele tinuturi, iesind striga : Miluieste-ma, Doamne, Fiul lui David ! Fiica mea este rau chinuita de demon.
23. El insa nu i-a raspuns nici un cuvant; si apropiindu-se, ucenicii Lui Il rugau, zicand : Slobozeste-o, ca striga in urma noastra.
24. Iar El, raspunzand, a zis : Nu sunt trimis decat catre oile cele pierdute ale casei lui Israel.
25. Iar ea, venind, s-a inchinat Lui, zicand : Doamne, ajuta-ma !
26. El insa, raspunzand, i-a zis : Nu este bine sa iei painea copiilor si s-o arunci cainilor.
27. Dar ea a zis : Da, Doamne, dar si cainii mananca din faramiturile care cad de la masa stapanilor lor.
28. Atunci, raspunzand, Iisus i-a zis : O, femeie, mare este credinta ta; fie tie dupa cum voiesti. Si s-a tamaduit fiica ei in ceasul acela.)
Ne arata aici Mantuitorul si cum sa ne rugam pentru aproapele: trebuie sa ne rugam cu rugaciunea cea mai fierbinte pe care o avem. Cred ca daca spui Tatal Nostru cu suficienta dragoste e la fel de bine ca si un acatist. Daca te simti aproape de unul dintre Sfinti, fa acatist la acest Sfant. Si in ultima instanta, trebuie sa ai nadejde in Dumnezeu si sa te increzi in Puterea Lui. Crezi ca femeia samarineana s-a intors acasa si in fiecare zi o cerceta pe fiica ei sa vada daca nu au ramas intr-insa semintele suferintei ei trecute? Nu, ea trebuie sa fi avut incredere cat si credinta.
Aceasta este parerea mea. Doamne ajuta!
Cristina