View Single Post
Vechi 13.02.2011, 12:32:34
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
In concluzie, chiar daca:

1. Crestinismul a creat civilizatia europeana si americana
2. Toti marii ganditori sunt crestini

asta tot nu dovedeste ca bazele crestinismului contin ceva adevar.

Creștinii sunt creatorii civilizației europene și americane. Toți marii gânditori sunt creștini. Deci, toți marii gânditori sunt creatorii civilizației europene și americane? (Asta ca să merg în ritmul logicii tale.)

Din premisele tale nu poți trage nici o concluzie, cu atât mai puțin aceea că bazele creștinismului sunt adevărate sau false. Și marii gânditori au crezut în ceva fals? Ce gânditori sunt aceia care admit falsul și minciuna ca fiind dreapta lor convingere? Dacă ateilor le lipsește onestitatea, nu cred că le-ar lipsi marilor gânditori. Ei au căutat cu sinceritate adevărul și dacă acest Adevăr li s-a impus ca fiind creștinismul, nu văd de ce se trezește un „japonez” să spună că asta nu dovedește că „bazele creștinismului conțin ceva adevăr.”

Ce să spun, dom'le, că adevărul o fi proprietatea exclusivă a japonezilor și a filosofiilor / religiilor orientale. Du-te, frate, într-un templu budist că este mult mai aproape de spiritualitatea ta levitaționistă printre idei pe care nu le poți pricepe. (Așa înțeleg eu nickname-ul tău sau dacă e adevăratul tău nume, scuze, dar atunci se explică totul!)
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote