Citat:
În prealabil postat de mirciulica
Pai asta am spus si eu, ca Satan face ce face cu voia sau cu acordul lui Dumnezeu. Adica Satan nu actioneaza de capul lui, ci doar cu permisiunea sefului sau. Satan e un inger subordonat lui Dumnezeu, nicidecum un inger razvratit, asa cum insinueaza credinciosii. Altfel din fragmentul pe care l-am dat reiese clar acest lucru.
|
Eu nu am spus asa. cele bune sunt din voia Domnului. cele rele sunt ingaduite de Dumnezeu datorita lasarii liberului arbitru. Dar nici astea nu se intampla la intamplare, adica moare cine trebue sa moara atunci. Stalin nu a fost subordonat lui Dumnezeu.
Citat:
Nu sunt roboti, dar daca nu executa intocmai si la timp vointa acestuia si-o iau pe coaja.
Adica daca fiintele create nu se comporta fix ca niste robotei, zeul are o mare, mare, problema. Incepe sa faca spume la gura, sa blesteme, si chiar sa-i para rau pentru ca le-a facut:
|
Gresit, nu ai inteles ce este liberul arbitru. Poti sa faci ce vrei, dar daca iti tai degetele urmeaza consecintele legii lasate de Dumnezeu. Sau daca devine cineva criminal nu poate spera sa fie si fericit.
Citat:
Deci in caz ca ai citit biblia, ar cam trebui sa stii cam ce pret pune asa zisul "Dumnezeu" pe liberul-arbitru: zero barat. Oamenii faceau rau (desi nu se explica acolo in ce consta "raul", ci doar ca "Fiii lui dumnezeu" s-au impreunat cu femeile si au dat nastere unor uriasi :o), asa ca zeul s-a enervat si i-a omorat pe toti (apropo, Noe si a lui familie inteleg ca erau singurii oameni de pe planeta care nu faceau rau). Scurt si la obiect.
|
Pai daca la tine nu exista rau, e normal ca iti placa sa te urmareasca unii sa te manance. Creste adrenalina, nu?
Citat:
Asa cum tot scurt si la obiect, ceva mai incolo (mai precis dupa incesturile familiei lui Noe care au dus la repopularea planetei intr-un timp record), zeul ordona, prin gurita lui Moise, ca cei care nu ascultau de El (adica de Moise) si nu-i urmau orbeste instructiunile, exact precum niste robotei, sa fie pusi la zid si lapidati (sau chiar arsi in foc), trecuti prin ascutisul sabiei, nimiciti cu desavarsire, etc:
|
Fii lui Noe aveau sotii. Iar daca nu traiesti pe marte si stai cu noi pe pamant, o sa observi ca si azi daca furi te cauta unii si te baga la racoare. Daca nu ma crezi du-te si incearca. De ce e inchisoarea? ca sa nu faca toti la fel, ca daca nu ar fi ceva sa-i sperie multi ar fura sau ar face altceva. Tie ti-ar fi pe plac?
Citat:
Asta desigur cand Domnul Dumnezeu nu se ocupa el insusi de acesti oameni care se incapatanau sa nu fie niste robotei, si le venea el insusi de petrecanie, ba cu niste ciuma, ba cu o invazie de lacuste, ba cu o eruptie vulcanica, si alte cataclisme, in functie de posibilitatile oferite de mama Natura.
|
Nu stiu daca sa iti dau o veste nu prea buna, poate nu ai aflat ca intr-o zi toti murim. Nu scapa niciunul. Unii mor mai repede, altii mor la batranete. Citeste de exemplu despre azteci, stii ce petreceri dadeau?
Citat:
Apropo, sa mai amintesc cum i-a respectat "dumnezeu" (e chiar penibil sa numesti creatura aia din biblie, creata dupa chipul si asemanarea unor salbatici din epoca bronzului, Dumnezeu) liberul-arbitru Faronului ??
|
Mirciulica, ia vezi daca poti tu sa faci tot ce vrei, ca si tu ai liberul arbitru.
Citat:
Si oricum ce spui tu n-are nici un sens, de ce sa fie tolerati de dumnezeu pana la sfarsitul lumii ? Adica de sa-i lase sa-si faca de cap pana atunci ? Si pe cine naiba intereseaza ca ii "baga la zdup" (lol?) la sfarsitul lumii ????
Ideea cu bagatul la zdup e sa impiedici, sau sa previi, producerea raului. Adica sa nu-i lasi pe cei despre care stii ca sunt capabili de astfel de fapte sa-si faca de cap, sau sa-si exercite "liberul-arbitru". De aia sunt bagati criminalii la puscarie, nu de altceva.
|
Pentru asta trebuie sa si stii despre ce vorbesti, nu doar sa vorbesti. De exemplu nu te duci sa dai sfaturi unui chirurg daca tu nu le ai cu medicina.
Din moment ce stii despre crestinism din surse de obicei la fel de bine informate ca si tine nu te astepta sa fii teolog. E si asta o materie, nu e ca fotbalul.
Pentru tine, ca imi esti simpatic (nick-ul), iti voi explica: ingerii cazuti sunt buni entru ca il ispiteste pe om si astfel evolueaza. Altfel nu poate evolua, ca de buna voie n-o face mai nimeni.
In viitor incearca si alte forumuri, daca te plictisesti.