Citat:
În prealabil postat de AlinB
Incercati sa confundati in mod total neinspirat doua domenii radical diferite, mai exact credinta cu stiinta.
|
Ele au ajuns a fi perpcepute ca radical diferite, ba chiar antinomice, în ultimele două secole, de când a început paradigma modernității. Dar nu a fost întotdeauna așa și nu ar trebui să fie așa.
Citat:
In schimb, stiinta se bazeaza pe dovezi iar medicina face parte din aceasta categorie, cel putin cea care functioneaza.
|
Wishful thinking.
Citat:
Daca cineva ar spune: "trebuie sa credeti asta, chit ca nu exista nici o dovada, doar pentru ca sunt laureat al premiului Nobel" sau "pentru ca alta data v-am dovedit ceva, de acum nu va trrebuie sa va dovedesc nimic si ma veti crede pe cuvant", "nu-mi cereti sa va aduc dovezi, asta imi strica creativitatea" nu credeti ca ar cadea in ridicol?
|
Nu, de loc. Dacă ceva vine de la un mare practician, de la un om despre care știm că a avut succese în branșa lui (de exemplu, că a vindecat un mare număr de bolnavi în dificultate), ceea ce spune iau mereu în considerare. Deosebirea față de credință este că nu iau în considerare în mod absolut, ci, mai întâi, experiez ca fiind ceva foarte probabil, apoi mă conving și privesc ca pe un lucru cert ceea ce priveam înainte ca foarte probabil.
Citat:
Este mai usor, dar setea de informare (corecta) e de cele mai multe ori sub semnul intrebarii si din pacate mediul informational cel mai faci este de tipul "push", adica impinge niste concluzii pe care comoditatea inerenta a majoritatii indivizilor tind sa le ia de bune.
|
Exact acest lucru se poate spune despre ceea ce înțelegeți prin "dovezi", adică studii statistice.
Citat:
Sfaturi de genul asta sunt din clasa celor care fac victime.
Nu vaccinati copilul, daca se imbolnaveste tratati-l cu ceai. Nici macar nu trebuie sa-l vada vreun medic, ii puneti singuri diagnosticul.
|
Rubeola, ca și oreionul la copii, pot fi foarte bine tratate de mămici. La rujeolă este indicat un consult medical mai mult ca necesitate psihologică, boala având manifestări spectaculare.
Ceaiul, izolarea și repausul la pat sunt măsurile care, dacă ar fi adoptate, ar fi suficiente.
Citat:
Va mai intreb inca o data, sunteti medic?
|
Eu, da. Dumneavoastră nu sunteți, nu ?
Citat:
De suprainfecții, complicatii ati auzit?
|
Nu numai că am auzit, dar am și văzut. E adevărat că am văzut mai des complicații ale vaccinărilor decât complicații ale bolilor pentru care vaccinarea s-a făcut. Nu am văzut niciodată o poliomielită adevărată, adică plecând de la virus sălbatic. În schimb, am văzut trei oameni nenoriciți pe viață în urma vaccinării antipolio. Când ai asemenea dovezi vii, vei privi mereu cu suspiciune orice studiu semnat "SmithKline Laboratories" care face apologia vaccinării.
Citat:
Cifrele in cauza nu sunt nici macar statistici.
Pentru a avea vreo relevanta ar trebui poate sa faceti o defalcare a cifrelor pe categorii de varsta, statusul vaccinarii si cauza bolii.
Da, in ciuda vaccinurilor "obligatorii" sunt destui care nu le fac.
|
Deocamdată, eu v-am prezentat rezultatele unui studiu bazat pe morbiditate. Dv pe ce studii vă bazați când afirmați că vaccinurile ar trebui făcute ? Că nu ați prezentat nici unul.
Citat:
Imi pare rau ca nu va pot crede pe cuvant.
|
Așa ați ajuns la vorba mea: până la urmă e chestie de credință. În cazul dv, nu vă rămâne decât să credeți, mai departe, în beneficiile minunate pentru sănătate pe care le aduce vaccinarea. Dacă, însă, aveți copii, sfatul meu este să vă bazați pe recomandările medicului copiilor, mai degrabă decât să încercați să-i salvați impunându-le viziunea dv asupra vaccinării.
Citat:
Si ce se intampla daca mama nu are imunitatea pentru afectiunea in cauza?
|
Dacă mama nu are imunitate pentru afecțiunea în cauză, probabil că nu a fost nevoie să aibă, boala fiind în curs de extincție. Caz în care vaccinarea este absurdă, așa cum ar fi, azi, vaccinarea antivariolică.
Cu titlu de ilustrare, vă amintesc că, timp de secole, medicii, pesemne în urma unor studii și cercetări, recomandau alimentarea la sân a copiilor. Dar, în anii 60 și 70, probabil că în urma altor studii și cercetări, clamau superioritatea formulelor (laptelui praf). Astăzi, pendulul a ajuns de unde a plecat: mainstream-ul medical recomandă din nou, în baza altor studii (dacă nu cumva aceleași revizuite) alimentarea la sân. După cum vedeți, medicina este mult mai puțin obiectivă decât vă place să credeți. La urma urmei, cum ar putea fi altfel ? Este o artă făcută de oameni pentru alți oameni, iar oamenii sunt tot ce poate fi mai subiectiv.