View Single Post
Vechi 28.06.2007, 11:07:33
Cristalin Cristalin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sylvie
Si ce este mai important pt.tine?CAT STAI intr-o Manastire sau CUM VIETUIESTI acolo...;)?Important pt.mine,este faptul ca atat cat am stat,a fost o placere si acest fapt sigur se datoreaza dragostei de Dumnezeu si de aproapele,prin care am simtit UN AJUTOR si multe alte binecuvantari.Chiar te-as ruga sa mergi si tu macar cat am stat eu(5 luni)ca sa te binecuvinteze si pe tine Dumnezeu.
Daca tu vii si imi spui ca ai stat 5 luni numai miere si dulceata atunci de ce n-ai ramas?
Pt o persoana care sta acolo un timp oarecare si nu mai este deja ridica cateva semne de intrebare. O persoana care NU are intentia sa ramana in manastire nu va sta acolo luni, iar daca intentioneaza viata de manastire 5 luni sunt egal cu zero, dar au fost indeajuns pt tine sa te determine sa te reorientezi.
La inceput pt orice novice care a intrat cu ravna totul i se pare nemaipomenit si nemaiantalnit, dar problema incepe sa apara daca nu dupa primul an de manastire, dupa primii 2-3 sigur, si mai ales dupa ce urca in treptele monahale.
Lupta se duce cu el dar la ispita lui partasi sunt toti cei de acolo.
Mai reciteste ce a spus ory ca a evidentiat foarte bine in una din postari situatia de acolo iar eu am subscris pt ca e mare adevar.

Cu alte cuvinte tu in acele 5 luni n-ai facut decat sa te mai recreezi, ca experienta de manastire in acest timp nu poti spune ca ai.N-ai trecut prin ascultari de baza in care sa ai responsabilitati. Si fiindca imi faci invitatia sa merg si eu macar cat ai fost tu, tin sa-ti multumesc dar am stat de cel putin 10 ori mai mult decat tine, si in astfel de situatie am senzatia ca stiu cat de cat ce spun, cu atat mai mult ca in afara de experienta mai am si dezamagirea ca peste 50% din colegii mei de breasla (maici si calugari) din foarte multe manastiri deja au luat drumul lumii,iar pt mine asta e o foarte mare durere pt ca-mi intareste ceea ce am stiut de la bun inceput despre viata din aceste Sf.Locasuri. Si nu stiu de ce dar NU-I POT ACUZA ca au luat aceasta decizie, din contra.
Reply With Quote