Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Cuvintele Apostolului Pavel ar trebui sa-ti dea de gandit , caci : " Ceea ce te biruieste , aceea te stapaneste . . ." ! . Tu , defapt ai facut apel pentru a se opri aceste discutii ce nu aduc rod , ci numai sminteala , caci ai avut proasta inspiratie de a deschide un thread , la Topicul Pocainta , ce cam sminteste din multe puncte de vedere , si atitudinea lui zaharia este de inteles pe deplin . Nu acuz si nici nu sunt avocatul cuiva , dar tulburarea apelor nu naste nimic bun , ci dinpotriva . Sa-mi fie iertata concluzia mea ! Doamne ajuta !+
|
Eu am propus sa oprim discutia, dar altii au continuat-o.
Si de fapt, m-am razgandit:
Nu stiu, poate ca nu este bine sa tulburi apele uneori, dar mi se pare ca aici am atins un punct nevralgic. Mi se pare ca este o propblema cu noi ortodocsii daca ne consideram detinatorii absoluti ai adevarului si al binelui, iar pe ceilalti stapaniti de draci.
Am dat peste aceasta atitudine pe acest thread mai abitir decat pe celelalte. Poate totusi merita putina tulburare a apelor pentru a se discuta despre asta. Tocmai azi, in dumnica vamesului si fariseului.. Fariseul credea ca este bun pentru ca respecta niste reguli ritualice, si isi permitea sa il judece pe vames.
Ei uite, ca Dumnezeu mai mult i-a placut rugaciunea vamesului.
Si uite, na, ca Hristos admira credinta sutasului si a cananeencei, care nu erau 'ortodocsi' (mutatis mutandis). Veti spune ca au devenit mai apoi crestini (legenda nu spune), dar Hristos le lauda credinta inainte.