13.02.2011, 22:34:24
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
|
|
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Chiar insist sa repetati, nu aveti de ce sa fiti blamat pentru asta.
Pai spuneti ca le repetati, dar nu ati observat ca v-am si raspuns la ele? Sau e doar un monolog, restul ne facem ca nu intelegem?
La asiro-babilonieni nu v-am scris de vreo 2-3 ori ca nu aveau saptamana in sens biblic? Ei tineau sarbatoarea la data fixa, in fiecare 7, 14, 21, 28 ale lunii. iar ultima perioada din luna avea 9 sau zece zile. Puteti gasi informatia oriunde pe net, inclusiv wikipedia.
Accadienii sunt stramosi ai babilonienilor, deci probabil e aceeasi zi, calculata dupa luna. Puteti sa nu le mai amintiti pe aceastea doua.
Cele doua citate sper ca sunt corecte, desi le-am gasit pe net date doar de adventisi. Sfantul Chiril al Alexandriei tinea duminica, bineinteles, nu vroia sa spuna ca ar trebui tinuta sambata. Ziua a saptea a evreilor este sambata, asta am mai lamurit-o. Presupunem ca e si ziua data lui Moise, cand n-a cazut mana (daca evreii nu au uitat-o o perioada).
Citatul lui Tertulian iar il gasesc scris pe net doar de adventisti, iar sa caut cartea nu prea am cum. Aici depinde cum traduci sabatul, ca odihna sau ziua de odihna. "Domn al sabatului" inseamna ca este si deasupra zilei de odihna. Si "Hristos n-a desfiintat odihna (sau ziua de odihna)".
|
Mulțumesc pentru bunăvoință, vă doresc o noapte liniștită!
|