Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Nici nu am ce răspuns să dau la o așa prostie. Dumnezeu să-i pună la treabă pe evrei în Sabat? Poate vă referiți la egipteni. Aceștia nu țineau cont de religia lor, punându-i la treabă și în sabat (Ieșirea 5,8).
|
Aceasta prostie era de fapt ceea ce spuneati dvs. si crocomau ca nu intelegeti in alt mesaj.
Eu am dat de cateva ori pasajul din Iesirea 16. Atunci evreii se rascoala si Domnul le spune ca a doua zi va cadea mana si in acea seara vor manca prepelite.
"12. "Am auzit cârtirea fiilor lui Israel. Spune-le dar: Diseară carne veți mânca, iar dimineață vă veți sătura de pâine și veți cunoaște că Eu, Domnul, sunt Dumnezeul vostru".
13.Iar, dacă s-a făcut seară, au venit prepelițe și au acoperit tabăra, iar dimineața, după ce s-a luat roua dimprejurul taberei."
Asadar, ca sa manace acele prepelite trebuiau sa le adune (daca erau vii sa le omoare) si apoi sa le pregateasca. Dupa sapte zile, cand s-a instituit Sabatul, mana nu cadea si ei nu puteau prepara mancarea in acea zi. Pasajul dat de dvs. din Egipt nu are legatura cu saptamana de odihna.
Citat:
Simplă speculație. Și dacă Creația începea cu o zi după, duminica ar fi fost zi de odihnă. Logic.
|
Speculatie e ce sustin adventistii, ca exista deja sabatul. Dar acolo spune ca in ziua a cincisprezecea a lunii a doua dupa iesirea din Egipt poporul s-a rasculat. Inseamna ca si-or fi planificat rascoala.
Citat:
Maica Domnului ținea legea nouă, căci legea veche fusese deja țintuită pe cruce
|
Pai duminica este ziua Invierii, nu a rastignirii. Ziua indicata de dvs. este ziua dupa ce a fost rastignit Iisus.