Citat:
În prealabil postat de costel
Pentru ca am intrat in perioada Triodului, doresc sa reiau aceasta tema. Nu voi spune multe despre duminica de ieri, ci doar un aspect pe care multa vreme nu l-am luat in seama. De regula, cand auzeam de aceasta duminica, imi venea rapid in minte mandria si smerenia.
Ieri mi-a fost dat sa iau in seama si alt aspect: daca fariseii erau bine vazuti in vremea Mantuitorului, in vreme ce vamesii erau dispretuiti, cel ce se intoarce mai indreptat la casa sa este vamesul, cel care in ochii omului era dispretuit. E de luat in seama acest lucru - spunem cu usurinta despre multi ca au diverse chipuri, dar oare stim noi cum sunt in ochii lui Dumnezeu? Poate ei vor intra in Imparatia Cerurilor. E timpul sa ne oprim mai mult la noi insine.
|
(Postata pe alt fir) Da, si eu cred ca este asa si spuneam si mai sus ca in felul asta vad ceea ce fac unii oameni care nu au credinta noastra.
Este un motiv de smerire: unii care nu au primit trot ce am primit noi, practica de ex. pertarea (care, da, este foarte grea) mai usor decat mine.
Asta este unul din lucrurile pe care am vrut sa il transmit cand am postat acel text.