Subiect: Nasterea din nou
View Single Post
Vechi 28.06.2007, 16:06:10
Ioana_D Ioana_D is offline
Member

Data înregistrării: 24.05.2007
Implicit

As vrea sa va rog sa scrieti, din ce ati citit, din ce ati auzit la biserica, ce intelegeti prin urmatorul episod descris in Sfanta Evanghelie dupa Ioan :

"1. Si era un om dintre farisei, care se numea Nicodim si care era fruntas al iudeilor.
2. Acesta a venit noaptea la Iisus si I-a zis: Rabi, stim ca de la Dumnezeu ai venit invatator; ca nimeni nu poate face aceste minuni, pe care le faci Tu, daca nu este Dumnezeu cu el.
3. Raspuns-a Iisus si i-a zis: Adevarat, adevarat zic tie: De nu se va naste cineva de sus, nu va putea sa vada imparatia lui Dumnezeu.
4. Iar Nicodim a zis catre El: Cum poate omul sa se nasca, fiind batran? Oare, poate sa intre a doua oara in pantecele mamei sale si sa se nasca?
5. Iisus a raspuns: Adevarat, adevarat zic tie: De nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea sa intre in imparatia lui Dumnezeu.
6. Ce este nascut din trup, trup este; si ce este nascut din Duh, duh este."

Mai concret, ce vreau eu sa discutam este urmatoarea idee : din cate stiu eu Biserica ne invata ca nasterea din nou, nasterea din apa si din Duh despre care vorbeste aici Iisus reprezinta botezul, dar am vorbit cu persoane de alte confesiuni care considera ca nasterea din nou inseamna un fel de trezire la realitate, a deveni un om nou atunci cand iti dai seama ca viata ta nu merge in directia buna si hotarasti sa te intorci la Dumnezeu ( asta insemnand ca pana atunci ai trait departe de El )

Voi ce credeti si ce stiti?
Reply With Quote