Citat:
În prealabil postat de ZergAteu
Încă privești evoluția ca un proces în salturi mari. Trebuie să-ți dai seama că atunci când apar modificările ăstea, acel individ cu acele mutații favorabile nu ar sări în evidență din grup.
Evoluția e un proces cumulativ, nu unul în salturi. Adică un individ cu un gât cu 1 cm mai lung ar putea fi un mai bun căutător de hrană fără a avea problemele de care spui. În generațiile următoare un urmaș al acelui gât-lung s-ar naște cu o mutație care îi determină niște supape mai performante, permițându-i să stea mai mult timp cu capul aplecat și să-și satisfacă setea expunându-se mai puțin timp prădătorilor.
Cel mai simplu mod de a privi corect evoluția e de a considera că firecare generație e o aruncare de zar. Când se dă valoarea favorabilă, să zicem 6, acea variantă se stochează și se pasează noilor generații, progeniturile pornind cu un avantaj dar nemaifiind nevoiți să reinventeze ... gâtul lung :-) .
|
Citat:
În prealabil postat de ZergAteu
Nu, nu e nevoie de mai mulți indivizi. Reproducerea cu mix de material genetic (reproducere sexuată sau cu transfer orizontal de gene, cum e la bacterii) face ca mutațiile genetice favorabile să fie propagate în populație de la o generație la alta. Este suficient ca un individ cu o mutație favorabilă să aibă urmași și ei să aibă urmași pentru ca mutația favorabilă să se propage în întreaga populație, de-a lungul timpului.
|
dupa cum explici, nu prea mai ramane intamplarea. e cam convenabil sa apara mutatii din ce in ce mai bune la indivizi care aveau deja niste mutatii de la generatiile trecute si in plus sa se potriveasca perfect cu ele si sa se ajuta intre ele.
Citat:
În prealabil postat de ZergAteu
De aia tocmai ce am corectat ce a spus kinjiro. Mutațiile nefavorabile au șanse mai mari sa fie eliminate. Mutațiile neutre nu schimbă șansele individului de a trai, deci de a se preproduce, iar cele favorabile cresc șansele de supraviețuire, deci au tendința să se propage.
|
"O mutatie este practic o greseala facuta in momentul copierii ADN-ului. Majoritatea mutatiilor nu produc o schimbare pozitiva sau negativa (mutatii neutre). Un numar infim sunt pozitive; restul au rezultat negativ. Mutatiile neutre sunt in general pierdute. Cele negative sunt, pe deasupra, eliminate de selectia naturala. Cele pozitive sunt avantajate de selectia naturala"
Citat:
În prealabil postat de ZergAteu
Dacă sunt neutre se propagă de la generație la generație,
|
vezi ca n-ai dreptate.