View Single Post
  #285  
Vechi 14.02.2011, 16:38:11
ZergAteu ZergAteu is offline
Banned
 
Data înregistrării: 12.02.2011
Mesaje: 139
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana.Maria. Vezi mesajul
dupa cum explici, nu prea mai ramane intamplarea. e cam convenabil sa apara mutatii din ce in ce mai bune la indivizi care aveau deja niste mutatii de la generatiile trecute si in plus sa se potriveasca perfect cu ele si sa se ajuta intre ele.
Ba, rămâne în apariția mutațiilor. Nu toți indivizii dintr-o generație au mutații favorabile. Este posibil ca doar unul să aibă, restul să nu aibă. Eu am descris procesul pe strămoșilor individului care ajunge să fie alături de noi astăzi ;-) . Indivizii care nu ajung să aibă urmași pot fi priviți în analogia mea cu zarurile ca aruncări ce au rezultat în valorile de la 1 la 5. Cel cu 6 e cel care a avut cele mai favorabile mutații.

Acum acest proces nu reprezintă o scară infinit ascendentă. De exemplu, un creier mai mare implică un consum caloric mai mare, ceea ce poate constitui o frână în acumularea aceasta.

După cum am spus mai devreme, mutațiile apărute la un individ contribuie în economia biologiei individului. Resursele fiind limitate, economia nu poate merge la infinit în sus.

Citat:
"O mutatie este practic o greseala facuta in momentul copierii ADN-ului. Majoritatea mutatiilor nu produc o schimbare pozitiva sau negativa (mutatii neutre). Un numar infim sunt pozitive; restul au rezultat negativ. Mutatiile neutre sunt in general pierdute. Cele negative sunt, pe deasupra, eliminate de selectia naturala. Cele pozitive sunt avantajate de selectia naturala"

vezi ca n-ai dreptate.
Poate că o exprimare mai clară era posibilă, dar dacă citești ce am spus în întregime ai să vezi că am încercat să exprim același lucru.

Dacă sunt neutre se propagă de la generație la generație, în virtutea reproducerii, dar fiind neutre, nu-i important dacă se propagă sau nu.

Aia cu „în virtutea reproducerii” vroia să însemne se propagă dacă se reproduce individul, dar, din cauză că există mutații, se pot pierde. Deci e posibil ca acea mutație să dispară pe o linie la fiu, iar pe alta la nepot.

Mă bucur că este clar, în ciuda exprimării mele alambicate și neclare :-) .

Last edited by ZergAteu; 14.02.2011 at 16:41:43.
Reply With Quote