Citat:
Īn prealabil postat de konijiro
In plus, de-a lungul timpului, stiinta a dovedit, cu varf si indesat, ca functioneaza. Si mai mult decat atat, are un mecanism de auto-corectie care functioneaza si el. Metoda e testata, onesta si functioneaza.
Cat despre "crezut pe cuvant", facem o gramada de lucruri in acest fel. Folosim masini si avioane pe care le consideram sigure pentru ca au fost construite de oameni care se pricep la asta, cumparam medicamente descoperite recent tot asa, pe incredere, pentru ca la fel, sunt verificate si atestate de oameni care s-au specializat pe asta.
Tocmai pregatirea celor care ne ofera lucruri care fac parte din cotidian ne da incredere sa folosim acele lucruri, stiind ca o facem in siguranta. Nu avem o problema sa facem asta, dar avem brusc o problema de incredere cu milioane de oameni de stiinta din vreo 7 stiinte diferite, doar pentru ca rezultatul muncii lor ne contrazice religia.
Avand in vedere rezultatele pe care stiinta le-a avut pana acum (si vorbim doar de 200 de ani), am incredere ca daca rezultatele nu sunt cele corecte, tot stiinta le va corecta.
|
dar tu vorbesti de lucruri diferite, eu ziceam de evolutionism, de terorii fanteziste nedemostrate, nu de masini, industrie, etc, sunt lucruri comple diferite... Asta faci tu, confunzi lucrurile...
si la faza cu "milioane de oameni de stiinta" am ras un pic..
Citat:
Vorbim de vreo 30.000 de biserici crestine,
A avut control total asupra Europei timp de o mie de ani, care au fost maretele realizari?
|
chestiile astea le scoti din burta?
Citat:
E total ilogic sa imi ceri mie sa dovedesc inexistenta zeului crestin. Tu esti cea care afirma ca el exista, burden of proof e la tine. La fel si cu conspiratia evolutionista: eu nu consider ca exista, tu faci asta, asa ca, din nou, astept dovezi in aceasta privinta.
|
dar tu esti cel care ai intrat pe forum ortodox si zici ca nu exista Dumnezeu, nu am venit eu la tine.