View Single Post
Vechi 14.02.2011, 18:19:15
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit @ diana

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Sunt foarte interesata de acest subiect.
In posibila postura de viitoare mama, vreau sa ma informez si sa nu ma arunc cu capul inainte. Domnul Mihnea le-a prezentat pe cele necesare, am intrebat si medicul de familie si este de acord.
Aceleasi simptome mi le povestea si verisoara mea.
Diana, n-ai habar cat de straniu este sa ai un copil perfect sanatos (ca nu-l duceam la vaccinare decat daca nu "stranutase" de mult timp.. adica si doar daca ii curgea nasul, eu consideram ca nu e bine sa-l vaccinez).

In urma unei vaccinari, copilul era congestionat si nu-si mai misca capul (ca nu vroia, nu ca nu putea). Parea sa aiba o durere de cap atat de cumplita incat nu putea sa intoarca nici macar privirea dupa mine cand ma miscam prin camera. Iar daca atingeam patul pe care statea, patul se misca si copilul incepea sa urle de durere. Nici in cosmaruri nu-ti doresc sa vezi asa ceva.
Dupa acest episod nu a mai progresat vorbirea lui.. ba chiar cred ca a regresat.
Acum este f intarziat in vorbire.
(Desi este f inteligent, este comunicativ - compenseaza limbajul prin mimica si semne, aude perfect, ii place muzica si canta si el.. dar nu vrea sa vorbeasca, doar cateva cuvinte.)

Din pacate nu am reusit nici de acea data sa conving sotul sa renuntam la vaccinare. Dupa jumate de an l-am vaccinat din nou.. si am descris in postarea anterioara cum s-a simtit.

................................

Problema nu este respingerea vaccuinurilor, ci stigmatizarea pe care trebuie sa ti-o asumi.
Lumea este convinsa ca vaccinarea e buna, dupa principiul " daca multi o fac inseamna ca este bine".

Eu nu cunosc personal decat doua femei care imi impartasesc opinia: una este sotie de preot si a beneficiat de sustinerea sotului si nu si-a vaccinat copiii din motive religioase. Si copiii ei sunt sanatosi, desigur, n-au facut boli tragice.
Cealalta este sotie de medic si si-a vaccinat fetele pt ca.. tot asa, sotul nu a fost pregatit sa-si asume o eticheta. Desi chiar sotul ei e de parere ca vaccinarea nu e buna. .

Dar altfel, daca indraznesti sa spui cuiva ca nu vrei sa vaccinezi copiii, imediat estei socotit "iresponsabil", "bigot",, "tampit" etc...

Last edited by anna21; 14.02.2011 at 18:25:21.
Reply With Quote