Subiect: Orori sfinte
View Single Post
Vechi 28.06.2007, 17:40:54
Macarie Macarie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de irina77
Scuze ca intervin cumva pe alaturi, dar mesajul de mai sus mi-a starnit niste curiozitati.
1.Ce face omul simplu, mirean, cand episcopii nu sunt in acord, sunt impartiti intr-o anumita problema (care il priveste direct si pe mirean)? (am in minte o situatie concreta, nu intreb intr-o doara);

2. Daca sinodul unei biserici ortodoxe ar hotari unirea cu catolicii si asta prin compromisuri ale ortodocsilor (ex recunoasterea Papei ca stapan al Bisericii), ce ar fi de facut?
Eu zic ca daca societatea moderna relativizeaza unele valori, nici noi crestinii nu scapam intru totul de aceast curent de gandire.

Daca Sinodul ia o hotarire, firesc, dupa cinstea ce o datoram mai marilor Bisericii si indrumatori ai nostri, este sa o urmam. Asa s-a facut pana acum si asa s-a cladit invatatura Bisericii noastre.
Daca am face altfel, la fel de bine ar putea nega cineva oricare din hotaririle anterioarelor sinoade, si iata ca fiecare ne facem judecatori.

E greu de crezut ca Sinodul unei Biserici Ortodoxe sa ia o hotarire de acest fel, asta ar desprinde-o de Ortodoxia mama.
E si mai greu de crezut insa ca intreaga Biserica Ortodoxa, in dorinta firesca de impacare si unitate, in care nadajduim sa fim si cu Biserica Catolica, va face compromisuri care sa o abata de la adevar, asa incat sa fie nevoie tocmai unii ca noi, care prin ravna si statornicia noastra sa ne salvam in chip eroic :)

Sint de acord ca trebuie sa judecam si cu mintea noastra, sa intelegem binele si raul, dar fiind sub indrumarea duhovnicilor nostrii, sint sigur ca Biserica nu se va pierde.

Reply With Quote