Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor
Sfintii Parinti ai bisericii nu s-au contrazis NICIODATA in lucrurile ce tin de Adevar! Poate ar trebui sa pui mana si pe altceva nu numai pe Lazarev...
Nu am citit Lazarev (nu complet, pentru ca balivernele mi-au creat un gust amar...) dar cred ca greseste atunci cand nu ne aminteste (omite cu buna stiinta probabil...) ca nu este numai Dumnezeu si omul ci mai este unul care nu respecta liberul arbitru, si care se baga in seama neintrebat...
|
Omule, intre anii 900 si 1400 spre exemplu, s-a dezvoltat o ramura a unei religii numit catarism.Mesajul de dragoste, toleranta, libertate si egalitate intre religii, barbati si femei al catarilor,era profund ,riguros si dificil de urmat. La fel ca egiptenii, chinezii si atatia altii, catarii aveau credinta si cultul lor. Ei sustineau ca spiritul si sufletul sunt doua lucruri distincte iar mantuirea are loc prin unificarea sufletului cu spiritul ,iar aceasta era posibila prin botezul initiat de Iisus Hristos. Ei credeau in posibilitatea reincarnarii pana in momentul fuziunii dintre spiritul Divin si suflet, scutindu-se astfel necesitatea altor incarnari etc (nu asta e important).
In 1179, Papa Alexandru al III-lea a aruncat anatema asupra catarilor (condamnandu-i astfel la rug).Ceea ce a urmat s-a constituit in primul genocid petrecut in Europa.
Miscarea catara era axata in provinciile Gasconia si Provence din Franta, dar cum aceasta a fost descoperita pentru prima data de Biserica Catolica in regiunea Albi, ofocialitatile religioase au folosit termenul de "albigenzi" pentru a se referi la toti catarii, iar campania de distrugere a devenit cunoscuta sub numele de Cruciada albigenzilor.
Masacrul, caci asta a fost, nu un razboi, a inceput in 1210 la Minerve, cu arderea pe un rug imens a o suta patruzeci de catari - o suta patruzeci de OAMENI care nu au ridicat nici o arma in apararea lor. Campania de exterminare "in numele Domnului" a durat vreme de multi ani, pana in 1321[...].
Raspunde-mi tu acum care e Adevarul tau si al religiilor tale.