View Single Post
Vechi 28.06.2007, 18:42:06
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Sebastiana,las-o balta cu ascultarea fata de Episcop,sau mai bine spus ,cu acest pretext...poate cei care sunt cumva intrigati de situatiile din manastiri stiu foarte bine cum sta treaba si cu ascultarile din partea Episcopilor,sau chiar cu atitudinea acestora fata de "oaia"ratacita sau aflata la necaz,necaz datorat insasi mediului monahal.Si-ti spun eu cam ce fel de atitudine este vorba,cea de "nu pot sa intervin",sau nu-mi pasa de tine,mai pe romaneste.Mai obiectiv ar fi sa spuna;"cine te-a pus sa vii la manastire...fraiero!!???".
Este normal ca dupa 5 luni de manastire,sa persiste inca in fiinta ta acea mireasma de ravna monahala,indiferent de situatie,dezamagirea va veni cu siguranta mult mai tarziu...si va veni,chiar daca unii raman acolo din resemnare,si un procent foarte mic din credinta si considerente monahale adevarate.Este o politica in manastire,mai ceva ca-n parlament,pana si calugaria se da uneori doar pe pile,si stii de ce este mai ceva ca-n parlament,pentru ca se folosesc de Cuvantul lui Dumnezeu,lucru foarte grav in relatiile interumane.Si chiar de,aceste persoane care au ramas pe dinafara dezamagite si si se arata smintite(in termen de manastire),a cui este vina?Stiu,a necredintei individului,ca doar am spus eu deseori ca tare usor se gasesc scuze in randul crestinismului,ca altfel cum sa se iubeasca pe sine si existenta sa asa cum este????
Mi-e sila de poporul asta roman care se proclama crestin,mi-e tare sila,fiindca traiesc in sanul lui cu teama si incertitudine,fiindca acesta,cu toata credinta lui parvenita stie cel mai bine cum sa se mentina mincinos,hot,intolerant si tare parsiv.
Oriunde merg ma izbesc de cuvinte rautacioase,de replici rastite(in institutiile publice),imi este teama sa merg pe strada si in mijloacele de transport fiindca pandeste hotia si crimele,imi este teama sa cumpar ceva de la magazin fiindca defectele trebuie sa apara ulterior,sau alimentele expirate,iar cand incerci sa le returnezi ti se tipa si ti se sare in cap de parca le-ai furat.Spaga si coruptia este cel mai evident drog al societatii noastre.Fereasca Dumnezeu sa ajungi bolnav,ca mai bine mori prematur decat sa ajungi pe mana doctorilor si-a asistentelor de la noi,taxele si impozitele jupoaie,efectiv,cetateanul si-l lasa doar la limita supravietuirii indiferent cat ar munci acesta,analfabetismul infloreste din ce in ce mai mult,educatia este precara,sexul nu mai este un subiect tabu de mult,nici in randul "copiilor",civilizatia ne este,inca,un termen strain,materialismul si rautatea acoperite de o bizara indiferenta primeaza,...si multe alte mizerii cu care ne confruntam zi de zi,si pe care le cunoastem cu totii.Si stiti ceva,asa traieste un popor care se proclama crestin si care sarbatoreste cu fast si cu "smerenie" sfintele sarbatori religioase.
De ce oameni buni,de ce credinta nu a reusit sa distruga toate aceste realitati atat de murdare,si chiar strigatoare la cer.N-am sa inteleg niciodata de ce?n-am sa inteleg niciodata de ce un popor ca japonezii,care sunt budisti si chiar atei majoritate,este un popor atat de echilibrat,atat de civilizat si constiincios,acolo nu esti pandit de teama atata timp cat esti si tu civilizat.Acolo nu exista copii ai strazii(nici macar unul),....nu mai am cuvinte.
Reply With Quote