Ca o "victima" a educatiei sexuale in scoli, pot sa spun ca in majoritatea cazurilor ce ni s-a spus acolo era ori asa de complicat (la 12-13 ani ne innebuneau cu o lectie de fiziologie mai cumplita decat tot trimestrul de biologie), ori atat de putin important (se repeta lectia de fiziologie la nivel de scolar de clasa a VI-a cand noi eram in clasa a XI-a) incat pe o ureche intra, pe doua iesea.
Parintii mei au introdus tema relatiilor sexuale din doua unghiuri. In primul rand, mama ne-a spus de mai multe ori ca una dintre minunile cele mai mari ale lui Dumnezeu este ca femeile pot purta inauntrul lor samanta vietii si pot apoi da viata copiilor. Ne-a spus ca relatiile sexuale pentru asta sunt facute: ca sa se nasca din femeie un copil. Pe de alta parte, ne-a explicat ea, este ceva intim si care trebuie respectat, ceva firesc dar care trebuie mereu sa se petreaca in intimitate si cu discretie.
Al doilea unghi: contraceptia. Parintii mei au trei copiii: suntem nascuti in ani consecutivi, iar eu sunt mijlocia. Dupa sora mea, parintii mei s-au hotarat sa se opreasca. Metoda? Abstinenta. Nu consider ca asta e poate cea mai buna metoda, dar mama -- care a lucrat in cercetare -- ne-a explicat cum ca nici un mijloc de contraceptie nu este sigur in afara poate de pilula, care e nociva. Si stiti ce? A avut mare dreptate. Am aici colege care mi-au explicat ca dupa (inghit in gol) 19 ani de luat pilula au avut ceva probleme sa-si faca organismul sa reactioneze normal. Pai cred si eu, asta e dopaj curat!
Dar ma rog. Astea sunt exemple pentru mine foarte graitoare pentru ca la mine au functionat. Insa e foarte greu sa-i explici copilului care peste tot vede semi-nudism (de fapt nici semi, e asimptotic nudism) ca nu e normal sa umble in pielea goala...
|