Subiect: ciudatenie
View Single Post
Vechi 14.02.2011, 22:47:42
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de xanixade Vezi mesajul
Depinde de mai multe puncte de vedere... monastici, daca vrei sa o luam asa, ar fi pana si vechii prooroci din Vechiul Testament... cat despre post, tot asa, plus ca si inainte, si dupa Moise s-a postit, iar chiar prima pilda a postului ar fi......... Caderea din rai.... mai citeste sfintii parinti si nu wikipedia.... asa ca?
monastici cred ca vine mai mult de la manastire... ascetism da, a existat de demult, pe alocuri la evreii, dupa cum zici Scriptura.. si in crestinismul primar, urmasii lui Ioan(Botezatorul), esienii , nazirenii cred ca erau de-ai ascestismului... dar ascetismul cum il avem acum nu se naste pana mai tarziu prin sec 3 sau 4... inceputul monasticismului apare pe undeva prin Egipt, prin Sf. Antonie cel Mare si Pahomie cel Mare, Sf Vasile fiind si el intemeietor al regulilor monahale, dupa cum a spus colaps.. apoi Sf. Vasile cel Mare avea o vorba.. sa luam din toate ce e bun, precum albinele care cauta in flori... parerea mea personala, asta si dupa ce am auzit de la altii e ca unele aspecte ale monasticismului crestin au fost inspirate si din buddhism..
Reply With Quote