Citat:
În prealabil postat de dianagroza
Neascultarea si mandria = pacate = moarte.
Pai daca nu era acolo, de unde mai avea posibilitatea de a alege?
Sa ceara iertare pentru neascultare si ca s-au madrit si nu s-au smerit, in momentul in care Dumnezeu i-a intrebat daca au mancat din pom.
" In mijlocul raiului erau doi pomi, pomul vietii si pomul cunoasterii binelui si raului, doar ca nimic din ceea ce faci impotriva cuvantului Lui Dumnezeu nu este de folos. El ne-a creat, El ne cunoaste cel mai bine, iar cuvantul Sau este manualul nostru de functionare.
Daca te intrebi de ce a interzis Dumnezeu lui Adam si Evei sa manance din pomul cunoasterii, uita-te in jurul tau, vezi tragedia universului, moartea si boala... Dincolo de astea te poti uita la uramarea imediata a gustarii din fructul pomului cunoasterii binelui si raului: omul care traia in Eden, care vorbea cu Dumnezeu, care Il cunostea cum niciun om nu-L poate cunoaste, a ajuns dupa ce a mancat fructul acela sa se ascunda dupa un tufis de Dumnezeu Creatorul, Atottiitorul si Atotcunoscatorul... vezi ce idee nastrusnica i-a venit!
Acum, daca citesti cu atentie primele capitole din Cartea Facerii, ai sa vezi ca Dumnezeu ii spune lui Adam si de ce sa nu manace: "din pomul cunostintei binelui si raului sa nu manaci, caci, in ziua in care vei manca din el, vei muri negresit!" (Fac. 2:17) Problema e ca Adam nu cunoastea decat viata, cu moartea, pe care pacatul sau a atras-o, s-a intalnit abia la moartea fiului sau Abel, ucis chiar de celalalt fiu, Cain. Nici noi nu putem cunoaste totul, dar cu cat vom asculta mai mult, cu atat vom cunoaste mai putin durerea. " (POSTAT DE cristina2012 in "legat de momentul savarsirii pacatului evei"/ generalitati, de pe acelasi forum).
|
nu mi se pare un post bun... cum s-au mandrit in mom cand au mancat din pom?nu au recunoscut?ba da..
Citat:
In mintea ta se justifica.
Adica vrei sa zici ca Dumnezeu a gresit?
|
nu.. vreau sa zic ca eu cred ca e cu totul altceva aici... nu stiu exact ce..
Citat:
Pai la acel moment, Dumnezeu stia diferenta dintre bine si rau. Adam si Eva doar cunoasteau, fara nici o putere ca sa fie ca Dumnezeu. Dumnezeu i-a ferit de a manca si din pomul vietii, pentru ca aceasta neascultare ar fi dus spre osanda vesnica fara posibilitatea iertarii.
|
am inteles-o pe asta cu pomul vietii..
Citat:
Nu am informatii despre "elohimi".
|
elohim e dumnezeul din geneza... informeaza-te.. asta e numele in ebraica.. un fel de plural al majestatii spun ei... chiar in versetul ala zice ca "au vazut Elohimii"
Citat:
Ne-a eliberat sarpele (diavolul)? De ce? De fericirea raiului?
|
Eliberarea de robia ignorantei,de prostie, de incultura, de nestiinta.. cred ca stiinta merita toate sacrificiile.. nu cred ca ar fi fost asa de faina fericirea asta in raiul ignorantei... daca ar fi fost asa probabil ca nici nu le pasa primilor oamenii de pomu cela..