Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Cu destula grija si destula intelegere se poate mai bine. Daca profesorul de religie, sau dirigintele sau parintii s-ar informa cat de cat despre cum anume sa vorbeasca cu copiii despre lucrurile astea, din punct de vedere moral, ar fi bine.
|
Profesorul de religie, nu... Dirigintele nu este plătit pentru asta (chiar credeți că profesorii sunt motivați financiar să se implice în educația copiilor?). Duhovnicul, probabil. În mod cert, părinții trebuie să o facă. Educația sexuală trebuie realizată în cadrul familiei și nu de la 10 ani sau mai mult, ci din fragedă pruncie, când copilul este învățat cum să se spele, cum să se protejeze, cum că el nu a venit cu barza, ci a fost în burtă la mămica, de la o anumită vârstă trebuie să știe cum se nasc și se dă naștere copiilor (fiecare părinte simte când copilul este capabil să asimileze informațiile acestea) etc. și etc. Trebuie doar să-ți iubești copii și să dorești să te informezi pentru a-i informa, nu să-i arunci în mâna psiholoagelor și consilierelor obsedate de carieră și demonstrarea unor teorii care le-a trăznit prin cap la o partidă de sex. (asta am auzit eu de la o stimabilă "psiholoagă" de 50 de ani că tatăl trebuie să-și ducă băiatul să învețe să facă sex cu vreo prostituată, că doar aia e de meserie, plătești, fără obligații, și băiatul va învăța, va ști să se comporte, cică, cu viitoarea mireasă). Acestea sunt pericolele educației sexuale din școli. Patalamaua de profesor sau psiholog nu conferă, din păcate, și autoritate morală. Printre acești oameni se pot strecura și scursuri, foști studenți, foști sau actuali clienți ai cluburilor de noapte și sexului în grup... În nici un caz, educație sexuală nu înseamnă poziții și nșpemii de teorii cu privire la realizarea actului sexual, la producerea de orgasme și mai știu eu ce găselnițe de telenoveliste, care se mai consideră și creștine.
Credeți-mă, chiar nu risc să-mi "ucid" moral proprii copii, chiar de-ar fi să recurg la contestarea unor astfel de profesioniști. E totuși, încă e bine că mai există în învățământ și profesori de factură veche și chiar tineri morali care-și respectă meseria. Dar pentru cât timp?
Și închei, nu mă tem de educația sexuală din școli, mi-e teamă de cei care s-ar putea să o facă!