Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor
Eu nu va mai inteleg...
Era pe aici si o mare valva cum ca preotul nu ar trebui sa se casatoreasca ca sa aiba timp de treburile bisericii, din cauza casatoriei si familiei nu se poate dedica samd... asta inseamna ca la biserica e treaba multa!
Iar acum cica nu ar trebui nici sa-i dam bani sa traiasca... Pai daca nu-i dam noi bani sa traiasca atunci inseamna ca trebuie sa mearga sa munceasca in alta parte atunci cand nu sunt slujbe!
Sa nu-mi spuneti ca el nu trebuie nici sa manance. Si poate sa nici nu doarma acasa ca sa nu plateasca intretinere. Dar daca doarme in biserica atunci se va consuma acolo curent si altele...
Stiu ca sunt si unii care exagereaza cu sumele dar totusi... pana la fara bani e cale lunga!
|
ce comic :)) !!!
in primul rand preotul nu traieste din banii oamenilor de rand, are ca orice om, angajat la stat un salar. omul da de pomana doar daca vrea si daca poate. preotul este platit sa faca si slujbe de botez si de cununie si de inmormantare si cele de sarbatori, toate in cadrul unui salar dat de biserica ortodoxa, fara ca sa astepte nici un ban in plus de la oameni. eu asa stiu si asa mi se pare si logic, dar acum cum nu mai e nimic logic in tara asta....
cat despre programul lui, nu zice nimeni sa nu aiba familie, sa stea numai si numai la biserica, sa nu aiba o viata personala, ca ar fi absurd, dar asa cum este si doctorul de garda si ziua si noaptea, asa are si preotul un program si el are avantajul ca isi programeaza singur slujbele, cand doreste el.