Citat:
În prealabil postat de Tangun
Singura diferenta intre ei e religia din care fac parte. Religia poate sa coboare la nivelul asta de ipocrizie.
|
Cu partea asta sunt de acord...
Citat:
Credinta adevarata nu poate sa coboare la asa nivel
|
Si asta este la fel de adevarat!
Citat:
Ea(credinta adevarata) poate fi lipsita de orice religie sau poate macar sa reuneasca toate cultele existente.
|
Aici te pierzi in propria filososfie - cum sa uneasca crezuri/culte/religii diferite? Spuneai ca religia face diferenta. Pai sunt mai multe adevaruri? Imi vei spune ca e unul singur... dar atunci de ce credinte sunt mai multe? Unii cred in reincarnare, altii nu, unii cred in diavol altii nu... si lista e pana la Dumnezeu si inapoi. Cum ii unesti?
Citat:
PS. omul iubea,de aceea intreba de ce se cearta; el nu poate intelege cearta, pentru ca cearta nu exista cand iubesti.O dovada de mandrie ar fi fost daca ar fi intrebat despre ce discutati.Iubirea nu e o disputa intre capete inteligente.
|
Ai spus la inceput ca schimbau pareri, singurul moment in care cuvantul "cearta" intervine este intrebarea lui: "De ce va certati?".
Si apoi ce iubea el? Despre ce fel de iubire e vorba? Iubirea lui Dumnezeu pe care ar trebui sa o imitam si noi? Si cum este iubirea asta? E oarba ca cea a indragostitilor? Sau e dreapta, adica mai aduce si mustrare pentru indrepatrea celor care nu o inteleg? Oare toti au acelasi nivel de intelegere? Dispute/discutii vor fi pana ajungem in fata lui Dumnezeu (asta s-a intamplat cu Sfintii), deabia acolo nu mai incap discutii, acolo totul e clar. De aceea ii avem pe ei ca etalon.