Subiect: LAZAREV
View Single Post
Vechi 15.02.2011, 15:09:38
Tangun Tangun is offline
Banned

Data înregistrării: 28.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Aici te pierzi in propria filososfie - cum sa uneasca crezuri/culte/religii diferite? Spuneai ca religia face diferenta. Pai sunt mai multe adevaruri? Imi vei spune ca e unul singur... dar atunci de ce credinte sunt mai multe? Unii cred in reincarnare, altii nu, unii cred in diavol altii nu... si lista e pana la Dumnezeu si inapoi. Cum ii unesti?

Despre ce fel de iubire e vorba? Iubirea lui Dumnezeu pe care ar trebui sa o imitam si noi? Si cum este iubirea asta? E oarba ca cea a indragostitilor? Sau e dreapta, adica mai aduce si mustrare pentru indrepatrea celor care nu o inteleg? Oare toti au acelasi nivel de intelegere? Dispute/discutii vor fi pana ajungem in fata lui Dumnezeu (asta s-a intamplat cu Sfintii), deabia acolo nu mai incap discutii, acolo totul e clar. De aceea ii avem pe ei ca etalon.
Sfinti au si budistii, hindusii, hawaienii, incasii, toltecii, persanii, egiptenii, si lista poate continua - toti analizati la fel de bine cum ii analizezi tu pe ai tai.Toate natiile au sfinti la fel ca ai tai. Cu ce crezi tu ca ai tai sunt mai sfinti decat altii...tu te substitui Divinitatii daca judeci.

Adevarul(Credinta) e clar ca e unul singur tocmai aici e problema: Adevarul e unul si sunt o multime de religii...De ce nu pot fi oamenii (re)uniti? Pai tocmai din cauza ipocriziei descrise mai sus.
Toti au creier si sunt intelepti dar mai putin capacitatea de a iubi altruist. Nu se pot (re)uni toti pentru ca nu au credinta adevarata. Credinta adevarata daca se naste, distruge divizarea.
Credinta adevarata si iubirea e altruista, androgina. Iubirea aia oarba ca a indragostitilor de care spui tu, e iubirea egoista, divizata, impartita, aleasa, categorisita, indoctrinata.
Reply With Quote