View Single Post
Vechi 15.02.2011, 15:13:45
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul

2. Fie sexul este numai pentru "facere de prunci", numai martea si joia, te indeparteaza de Dumnezeu, te face murdar, sau oricum nevrednic de apropierea de Dumnezeu, nu mai poti intra in biserica, etc.

Sexualitatea in sine nu este un lucru pacatos. Este de fapt un dar de la Dumnezeu, si ca orice dar trebuie si pretuit si respectat si folosit asa cum Dumnezeu vrea sa fie folosit, si tot ca orice dar de la Dumnezeu are ca scop sa ne ajute sa ne mantuim. Nu poti sa spui tanarului sau tinerei care simte atractie fata de alti tineri sau curiozitate fata de propriul corp ca ceea ce simte, simte gresit, si ca de fapt nici nu ar trebui sa simta asa ceva, si daca simte e un mare pacatos/oasa. Aceasta atractie este normala si este cu voia lui Dumnezeu. Dar la fel de normala este si sa o controlezi si sa o intelegi si sa o canalizezi spre ceea ce isi doreste Dumnezeu. Trebuie sa li se explice ce inseamna castitatea, care este scopul castitatii, cum ca nu inseamna negarea sexualitatii, ci are ca scop implinirea ei dupa voia lui Dumnezeu in cadrul casatoriei pentru cei chemati spre casatorie. Tinerii au nevoie de exemple concrete care sa arate ca o viata casta este posibila si normala. Imi aduc aminte ca am ramas placut impresionata cand profesorul de religie din liceu, un preot pe care noi toti il apreciam si inca tanar, la intrebarea putin obraznica "dar cine se mai casatoreste virgin in ziua de azi?" , a raspuns "Eu, de exemplu, sotia mea, altii pe care ii stiu." Si trebuie de asemenea invatati ca pentru caderi, care se pot intampla, oameni fiind, exista intotdeauna Sf. Spovedanie.
Ai punctat foarte bine ! Ceea ce am bolduit SI SUBLINIAT, este una din extreme.Cea care te face sa te simti vinovat si incearca sa te indoctrineze religios..Cealalta extrema este sexul practicat ca sport.Intre ele, trebuie sa existe EDUCATIA SEXUALA care sa ofere echilibru prin informare corecta.Educatia sexuala EVIDENT CA trebuie facuta acasa de parinti (nici nu am spus altceva-aviz d-lui Calin).Dar trebuie luat in considerare ca nu toti parintii sunt capabili sa faca educatie sexuala(din nestiinta,din ignoranta,din timiditate,din rusine,facand deseori din sex un subiect TABU),asa cum NU toti parintii sunt capabili sa faca acasa tema la mate sau fizica cu copiii lor.De aceea, sustin in continuare ca educatia sexuala trebuie facuta obligatoriu in scoli.In asa maniera incat sa educe nu sa strice copiii de cap.Ca de aceea ii spune EDUCATIE sexuala, nu KAMA SUTRA.

Last edited by Melissa; 15.02.2011 at 15:16:30.
Reply With Quote