Citat:
În prealabil postat de Tangun
Sfinti au si budistii, hindusii, hawaienii, incasii, toltecii, persanii, egiptenii, si lista poate continua - toti analizati la fel de bine cum ii analizezi tu pe ai tai.Toate natiile au sfinti la fel ca ai tai. Cu ce crezi tu ca ai tai sunt mai sfinti decat altii...tu te substitui Divinitatii daca judeci.
Adevarul(Credinta) e clar ca e unul singur tocmai aici e problema: Adevarul e unul si sunt o multime de religii...De ce nu pot fi oamenii (re)uniti? Pai tocmai din cauza ipocriziei descrise mai sus.
Toti au creier si sunt intelepti dar mai putin capacitatea de a iubi altruist. Nu se pot (re)uni toti pentru ca nu au credinta adevarata. Credinta adevarata daca se naste, distruge divizarea.
Credinta adevarata si iubirea e altruista, androgina. Iubirea aia oarba ca a indragostitilor de care spui tu, e iubirea egoista, divizata, impartita, aleasa, categorisita, indoctrinata.
|
Mda, o sa mai astept... dar din ce in ce mai mult cred ca toti ecumenistii (sau cei cu idei ecumneiste) au doar 2 cuvinte in tot vocabularul: iubire si judecata. Dar pe niciunul dintre ele nu-l inteleg, motiv pentru care filosofeaza indelung pe seama acestora.
In numele acelei iubiri (cea a lui Dumnezeu) se poate dovedi ca sfintii hindusilor nu sunt aceeasi cu Sfintii crestinismului. Uita-te la legea castelor din india si vei intelege. Lege care este sustinuta de sfintii lor, si niciodata acceptata de Sfintii crestini. Nu sunt sfinti nici cei budisti care spun ca raul trebuie sa existe si ca de fapt este bun pentru echilibru impreuna cu binele. Si atunci ce are raul cu iubirea? Eu cred ca Dumnezeu este numai iubire, nu incape nici un fel de rau si nu este nevoie de el pentru echilibru!
Sunt numai 2 diferente dar sti si tu ca lista e lunga.
Nu sunt nici eu omul(nu am pregatirea si harul necesar) care sa scriu tratate intregi si nici nu cred ca mai este nevoie cand toate au fost deja spuse, de acei Sfinti pe care tu ii pui la egalitate cu inchinatorii la zei.
Te invarti in jurul cozii... Iarta-ma, ma retrag.