aici este vorba de spagi ... din moment ce omul lucreaza si isi plateste cotizatiile la stat, la sanatate, si doctorul ala are un salariu deja, este normal ca sa mai fie date spagi? doar ca omul sa capete putina atentie din partea unui om care automat e obligat sa isi faca datoria??? nu stiu, mie nu mi se pare deloc normal.
cat despre biserici, in mod normal nu ar trebui nici acolo sa fie taxe pentru botez, cununie, inmormantare ... statul roman ar trebui sa se ocupe ca biserica ortodoxa sa aiba tot ce ii trebuie, adica sa isi plateasca preotii, si toate fetele bisericesti, sa achite orice fel de cheltuiala de gaz, lumina, intretinere, caldura, etc. omul oricum da, din milostenie, de pomana, dar asta trebuie sa fie o chestie voluntara nu obligatorie. din moment ce pui la intrarea intr-o manastire taxa de nu stiu cati lei, asta inseamna ca obliga omul sa dea bani. si bineinteles ca multi dau, dar nu toti au.
sunt foarte multe biserici construite, unele aproape chiar la 50 de metri distanta intre ele, dar in zona este doar o singura scoala darapanata, sau biserici noi construite, frumoase, dar spitalul de vizavi sta sa se darame .... adica in loc de 2 biserici frumoase una langa alta, si o scoala vai si amar de capul ei, nu mai bine ar fi o biserica frumoasa dar si o scoala frumoasa, nu care sta sa se darame la primul cutremur?
exista o gradinita, a mitropoliei, la care taxa este de 600 de lei pe luna plus 10 lei mancare pe zi. deci exact ca o gradinita particulara. eu as vrea sa imi dau copilul la o gradinita a mitropoliei, sa fie indrumat de mic, inspre lucrurile spirituale, religioase, in afara de ceea ce invata de la parinti. dar de unde sa dau frate 600+vreo 200 de lei (10 lei*20 de zile lucratoare) ? 200 da, dar 800 ???
si nu dau vina pe nimeni, ca nu as sti a cui e, cel mai probabil a statului ca nu stie sa administreze banii, sa repare scolile, spitalele, sa faca mai multe gradinite. de exemplu ce trebuie spitale private (arcadia) in care contribuie si statul cu 50 %, ajungand la sume considerabile, cand spitalele romanesti mai au putin si pica, sau sunt pline de gandaci si infectii ?
pacat de o tara asa de frumoasa, dar asa de prost condusa.
Last edited by Mirela0110; 15.02.2011 at 16:56:24.
|