Vin sa zic si eu doua vorbe , spre bucuria unora...Cunosc de ex o pereche de soti in care ea a fost profa de romana iar el mare ziarist si scriitor clujan....Ea fata de preot, credincioasa , la biserica, tine posturi de cand o stiu...El ateu convins...Si au avut si continua sa aiba o casnicie in pace si liniste...Pe de alta parte, am intalnit si nu o data , perechi de oameni ortodocsi, mergand la biserica , postin etc....dar care ades s-au certat , au ajuns sa se injure, sa se urasca si au divortat...dupa destui ani....Deci....conteaza "aluatul" sufletului fiecaruia din cei doi nu musai musai confesiunea careia ii apartine ori nu...Fiind ardeleanca, stiu o groaza de exemple de casatorii mixte , intre ortodocsi si catolici, intre greco-catolici si ortodocsi, intre reformati si ortodocsi..etc..Si sunt chiar reusite!!! Eu cred ca fara voia LUI nu se poate misca nici un fir de par , d-apoi sa se cunune doi oameni...Iar uneori e de bine , alteori poate fi o lectioara tragica ori mai putin....
|