View Single Post
Vechi 15.02.2011, 20:12:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
pot posta grila de vaccinare a copilului.. dar esti medic? Sau cum?
Sotul meu este medic si a decis ca ultimele doua vaccine facute de copil erau inutile.
Daca e cea din Romania, o cunosc si stiu cam ce vaccinuri dau reactii mai extreme.
De altfel, v-ati obosit sa va uitati pe prospect la "reactii secundare"?

Citat:
De altfel, printre altele, cel mic a fost vaccinat si impotriva rotavirusului, iar cel mare facuse in copilarie boala. Tin sa spun ca boala nu e o tragedie, de altfel nici nu se dau medicamente, ci doar hidratezi bine copilul, nu necesita internare.. nu vad necesitatea unui vaccin.
Vaccinul pentru rotavirus in Romania este optional.
Din cate stiu si eu intr-adevar asa este, nu e neaparat necesar.
Cu atat mai mult cu cat anul trecut s-au descoperit loturi contaminate cu alt virus (porcin parca).
In SUA au fost retrase imediat de pe piata, in Europa a primit verde sa fie administrat mai departe, ca cica nu e grav, nu e serios, etc.
Ca sa vezi..

Citat:
Ti s-a intamplat tie? sau cum?
Nu. Altora. Relatari de pe forumuri de parinti.

Citat:
Macar ai vreun copil?
Nu numai..

Citat:
Cel mare a fost crescut exemplar din pdv al igienei (pana si fata i-o spalam cu apa distilata cand era bebe, daca-ti poti imagina ce idei extreme aveam in privinta igienei) si a facut toate vaccinele recomandate. Totusi pana la 3 ani a petrecut in total vreo trei luni din viata internat in spital. Deci???
Cunosc sentimentul. La urmatorii ai sa fii mai relaxata :)

http://medlive.hotnews.ro/schema-de-...n-romania.html

Asta e schema de vaccinare de la noi, nu sunt vaccinuri intre 1 an si 4 ani.

De asta am si intrebat, la ce varsta si ce vaccinuri a facut cand a avut reactiile extreme (nu doar febra..).

Citat:
(apropo.. rotavirusul l-a luat tot de la o vizita la medic!!! a luat boala in cabinetul doctorului.. ca in vremea aceea statea acasa, in transportul in comun nu a pus piciorul etc.)
Indoielnic dar nu imposibil.
Cam greu totusi sa afirmi cu absoluta certitudine.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rotavirus#Transmission

Citat:
Ce mult iti place de tine! Ce bine ca Dumnezeu nu te-a facut incuiat, ca restul oamenilor..
Usa e deschisa pentru toata lumea, dar nu toti fac efortul sa paseasca prin ea.

Citat:
Cred ca astfel de discutii nu prea au rostul.
O sa ai copii, ii vaccinezi.. etc.
Eu vorbesc din ce am trait, desigur, poti considera ca este o serie de evenimente nefericite (ca in filmiul cu acelasi nume:) ).. tine doar de unghiul din care privesti lucrurile.
Sunt intr-adevar nefericite.

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
http://www.whale.to/vaccines/autoimmune1.htm
(nu aveam de gand sa dau linkuri catre situri extremiste, dar daca tot au ajuns discutiile atat de aprinse..
Informatia de pe site nu este f sistematizata, ci sunt mai mult trimiteri catre diversi autori.. fiecare alege ce-l intereseaza
Alta pagina: http://www.whale.to/vaccines/diseases.html)

Bine ai spus, site -uri extremiste.
Stiu o tanti care citeaza copios de acolo, doctor dar nu imunolog, de la Provita Cluj, cu pretentii de infaibilitate, nu se poate discuta cu ea, daca se poate, toti cei care o contrazic sa fie banati si numai vocea ei sa se auda - asa adevarul invinge.

Copiate de pe site -urile in cauza a publicat ceva materiale si acum cica vrea sa scrie si o carte, din pacate cred ca jumatate din bibliografie e cu trimteri la pseudo-medici, adica homeopati egal sarlatani.

Am mai primit cu ceva timp in urma un link de genul asta de la o tanti mare activista anti-vaccinare si i-am zis sa-mi zica exact ce materiale i-au atras atentia, materiale care le-a analizat dpdv al corectitudinii informatiilor prezentate.
Ei bine, desi pana atunci era destul de comunicativa, de atunci nici un raspuns.
Probabil ca (abia) acum face verificari.

Aceeasi invitatie o lansez in continuare.
Selecteaza un material, verifica-i sursele de informare si cand esti sigura ca e 100% obiectiv, corect si adevarat stiintific, adu-l sa-l discutam.
Reply With Quote