Ory,nu te contrazic deloc,caci in mare parte ai dreptate,dar nici nu vreau sa generalizez ceea ce zici,intrucat eu cunosc destul de bine calugarite si calugari cu adevarat traitori si nu trebuie sa amestecam oile cu caprele,caci nu stim noi care sunt oi si care sunt capre,intrucat nu e problema noastra aceasta.Cat despre viata din carti,referitoare la traiul din Manastirile in ziua de azi,da,e cat se poate de adevarat,nu tot ce zboara se mananca,dar mai sunt,din fericire,si putini alesi din cei multi chemati,chiar nu trebuie sa generalizam.Si eu am auzit,dar nu cunosc personal,de anumite persoane care nu intrunesc conditiile de calugarie sau de rasoforie,dar asta e cu totul alta poveste,si nu ne priveste pe noi.Cat despre sora mea Sylvie,ea nu a ascultat de Prea Sfintit ca sa se intoarca la Manastire si aici a gresit in neascultarea ei de Duhovnic si de Episcop,dar nu sunt eu judecatorul ei,Doamne fereste si iarta!,eu decat mi-am expus punctul meu de vedere si atat.Chiar este in anumite cazuri si puncte de vedere,cat se poate de adevarata,cartea lui Denis Diderot"Calugarita"pe care daca nu ai citit-o,ti-o recomand ca lectura pt.ca reflecta oarecum si realitatea zilelor noastre,din pacate,referitor la anumite cazuri,precizez aceasta si nu generalizez,caci eu cunosc si persoane exceptionale care II slujesc Lui Dumnezeu si as gresi inaintea Lui daca te-as minti,mai ales in aceasta privinta.Ma bucur sa cunosc si cazuri de persoane tari si puternice in rabdare,traire si simtire,care nu sunt influentabile,care IL cunosc pe Dumnezeu si Maica Domnului,in adevaratul sens al cuvantului,si asa iti doresc si tie,sa cunosti acest fel de persoane,atat tie iti doresc cat si multi altora.Amin!si Doamne ajuta!
|