Citat:
În prealabil postat de Tuty2010
Asa, si daca BOR nu accepta cele 2 dogme demonstrate si explicate de N sfinti, ce avem noi catolicii cu asta? Adica sincer, le acceptati sau nu, acceptati aparitiile si minunile demonstrate stiintific, e strict problema voastra. Indiferent ce alegeti pe noi nu ne afectati cu nimic, deci niciun catolic de aici nu vine sa va bage pe gat dogmele noastre, pt ca e strict alegerea voastra, intelegeti?
Noi stim ce stim, nimic nu ne clinteste credinta, dar lucrurile trebuie spuse clar.
|
Spuneti ca pe catolici nu ii intereseaza ce cred ortodocsii, dar apoi spuneti ca lucrurile trebuie spuse clar. Adica ortodocsii ar trebui sa creada ce spun catolicii fara sa spuna si ei ceva in favoarea credintei ortodoxe?
Pe langa asta eu am arata nu numai argumentul ca BO crede asa si condamna dogmele, dar si de ce acestea nu sunt corecte. Adica nu numai BC spune asa si noi credem.
Citat:
În prealabil postat de Tuty2010
In cazul Gloriei Polo, nu e sfanta si nu se doreste a fi sfanta. Rolul ei e cu totul altul, misiunea ei este clara iar dovezile stiintifice sunt incontestabile, vezi sanul refacu si vezi sarcina avuta dupa ce ovarele au fost arse.
Dar cu unii dintre voi am senzatia ca orice am zice, din start ne izbim de un zid si atunci ce rost mai are? Voi nu vedeti decat drept si respingeti orice nu e ortodox, din start.
Repet, pt noi e acelasi lucru, pt voi insa nu
|
In cazul catolicilor (in majoritatea cazurilor) minunile sunt verificate daca nu sunt minciuni, imposturi, iar daca nu inseman ca sunt minuni.
In cazul ortodocsilor si a crestinilor din primul mileniu minunile se impart in minuni de la Dumnezeu si "minuni" de la vrajmasul. Catolicii uita de partea asta cu manifestarile de la ingerii cazuti. Desi asta e cea mai importanta.