Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor
Mda, o sa mai astept... dar din ce in ce mai mult cred ca toti ecumenistii (sau cei cu idei ecumneiste) au doar 2 cuvinte in tot vocabularul: iubire si judecata.
|
Aici te inseli...in toata credinta adevarata exista doar iubire si punct.Judecata vine de la tine;religia ta judeca pe cei ce nu impartasesc conceptia ta, fapt in urma caruia fara sa vrei, ratezi iubirea.
Citat:
Dar pe niciunul dintre ele nu-l inteleg, motiv pentru care filosofeaza indelung pe seama acestora.
|
Aici iarasi nu ai dreptate. Filozofia vine din partea dogmei si a religiilor; a religiei din care faci si tu parte, fapt in urma caruia din nou ratezi iubirea.
Citat:
In numele acelei iubiri (cea a lui Dumnezeu) se poate dovedi ca sfintii hindusilor nu sunt aceeasi cu Sfintii crestinismului. Uita-te la legea castelor din india si vei intelege. Lege care este sustinuta de sfintii lor, si niciodata acceptata de Sfintii crestini. Nu sunt sfinti nici cei budisti care spun ca raul trebuie sa existe si ca de fapt este bun pentru echilibru impreuna cu binele. Si atunci ce are raul cu iubirea? Eu cred ca Dumnezeu este numai iubire, nu incape nici un fel de rau si nu este nevoie de el pentru echilibru!
Sunt numai 2 diferente dar sti si tu ca lista e lunga.
|
Aici nu intelegi...a urma calea raului sau a binelui este sa te identifici cu una sau cu cealalta. Dezidentifica-te de ambele. Intelesul e mult mai profund. Adevarata definitie a termenului este <<trairea mistica directa a Divinului in sine>>, denumind constientizarea naturii noastre reale, la care nu se poate ajunge prin intermediul dogmei sau al doctrinei rationale, ci numai cu ajutorul trairii personale.[...] Numai cei care cunosc tainele au ochi sa vada si urechi sa auda.Accepta ca orice natura a unei fapturi vii de pe pamant, face parte din bagajul uman. Fii uman. Lucreaza pentru inaltarea constiintei tale si vei reusi sa te dezidentifici si de ceea ce numesti tu bine si de ceea ce numesti tu rau.