Citat:
În prealabil postat de ZergAteu
|
Argument circular din nou. Se aduce ca dovadă ceva existent, nu probabilitatea ca el să se întâmple în mod natural, fără o cauză inteligentă. Lumea e plină de minuni, dar ele nu ar putea avea loc fără un Creator.
Citat:
Asta dacă nu-s mutații favorabile, ca dacă sunt, ăia care nu le au tind să dispară, iar cei ce le au tind să se reproducă, deci genele favorabile ajung să se propage din generație în generație pe fondul decimării indivizilor care nu le au. Că așa e în viață.
|
Chiar tu ai spus că mutațiile favorabile sunt o raritate. În realitate, astfel de mutații nu ar trebui să existe, pentru că ele reprezintă informație funcțională nouă. Și ca un organ sau o funcție nouă să apară, trebuie să existe un număr imens de mutații
inteligente, care nu reprezintă un avantaj atât timp cât organul nu este încă funcțional. Așa cum un computer nu poate produce informație funcțională dacă nu e programat, nici natura.
Citat:
Koala. Se hrănește doar cu frunze ale unei planete într-un anumit stadiu de maturare.
Panda e aproape exclusiv axat pe bambus.
Ca o curiozitate, iepurele este foarte interesant pentru că-și mănâncă propriile fecale din cauză că a fost proiectat inteligent și nu poate digera bine.
|
Din nou argument circular. Aduci în discuție ceva existent, nu logica lui. Faptul că animalele sunt mofturoase față de unele alimente e inexplicabil din punct de vedere științific și explicabil prin legile puse de Dumnezeu. Normal ar fi să mănânce mai variat dacă ar vrea să-și salveze pielea.
Citat:
E normal să fie o aberație, tu ai spus-o. :-) Eu n-am spus nimic de motive, nici măcar nu intră în discuție.
|
Atunci cum explici apariția rasei de chihuahua?
Citat:
De aia e un proces cumulativ, nu în salturi, cum îți închipui tu.
|
Tu îți închipui că eu mi-aș închipui asta. Nu am spus nicăieri că informația ar fi apărut brusc, dimpotrivă. Dar faptul că există această informație e dovada unui Creator inteligent.
Argument circular din nou. Întrebarea nu e dacă veverița are sau nu aripă ci, prin câte mutații a ajuns la asta și de ce au avut loc aceste mutații. Și de ce nu au crescut și mamiferele pene, dacă zborul e obiectivul.
Citat:
Nu-i înșelător, am înțeles. Dar spune-mi, ce crezi, vârsta Terrei e mai aproape de 6000-10000 de ani sau mai aproape de 3-4 miliarde?
|
Probabil în jur de câteva mii de ani.
Citat:
Și aia exterioară, ce cauză are? Sau a apărut așa din senin complex și imuabil?
|
Existența supranaturală nu are nevoie de cauză, își explică existența prin sine însăși.
Citat:
O cauză supranaturală nu are sens. Punct.
|
Dovedește logic că nu poate exista supranatural.
Citat:
Inclusiv la capitolul sclavie. Sau la sacrificiul uman pe rug. Sau la poziția inferioară a femeii în societate doar că are un vagin și niște ovare. Sau la urârea de familie.
|
Eu vorbeam de creștinism. Hristos a adus o învățătură opusă legii VT, bazată pe non-violență, egalitate și iubire.
Citat:
Și tu știi asta pentru că ți-a spus Dumnezeu?
|
Din analiză. Îți pot explica de ce e benefic fiecare din cele enumerate.
Citat:
Nici locul ăsta nu e grozav. Ți-o spune fata din poza de mai jos:
[img]http://www.bjorkaoddities.com/images/folder%2048/4/Murderers%20Parasites2.jpg[/url]
Și cu parazitul ăsta parte din planul divin:
http://1.bp.blogspot.com/_LbccUVbSRd...Eye+Worm+1.jpg
Mai sunt și altele, dar asta e de încălzire.
|
Când nu ai nimic de zis vii cu prostii. Crezi că nu știe lumea de faptul că există și condiții vitrege pe Pământ? Dar asta nu face să nu existe și locuri minunate de viață. Te porți ca un copil, care neagă realitatea.
Citat:
Pentru că nu există nici o dovadă că ar exista supranaturalul, dar în primul rând pentru că știm suficient despre lumea înconjurătoare ca să tragem acestă concluzie. Bine, unii dintre noi știu, alții nu. Și acolo unde nu știu îl bagă pe Dumnezeu. Chestia asta se numește „God of the gaps”.
|
Numai supranaturalul explică structura rațională a lumii, apariția ei și existența sufletului.
Citat:
Lucrurile merg așa:
simplu ----(selecție naturală)---> complex.
|
Chiar schema ta dovedește ilogicitatea teoriei evoluționiste. Ca să selectezi ceva, trebuie să ai din ce. Deci unde e informația complexă pe baza căreia selecția naturală să poată opera? Tu ești conștient ce debitezi?
Citat:
Nu știi tu. E totul biochimie+electricitate.
|
Computerul nu e și el electricitate? Sau dacă intervine chimia, materia devine conștientă de sine însăși? Vor deveni vreodată computerele persoane?
Citat:
Deci, au cimpanzeii suflet?
|
Nu.