View Single Post
Vechi 16.02.2011, 10:50:30
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
dar de ce nu platim numai pentru greseala noastra individuala, (iar unii nu platesc deloc)?
Omul este o fiinta sociala; nu poate trai singur. Prin fiecare actiune pe care o facem noi influentam alti oameni. Faptele noastre determina consecinte in vietile altora. Daca astazi sadim un pom, peste 10 ani cineva va fi fericit sa stea la umbra lui.Daca azi aruncam o coaja de banana pe strada, cineva poate in spital din cauza noastra. Daca aruncam pe cineva de la etajul 10, el va muri indiferent daca este vinovat sau nu. Daca pacatuim, pamantul devine din ce in ce mai blestemat si acest blestem ii va afecta pe ceilalti.

Deoarece parintii nostri au pacatuit noi ne nastem cu predispozitia de a pacatui si continuam sa facem cam tot ceea ce fac ei; se schimba doar forma pacatului, dar fondul ramane acelasi. De aceea pedeapsa nu se opreste la noi. Crestinul are sansa de a birui pacatul prin Hristos si de a iesi de sub blestem. Prin rugaciune, credinta si lepadare de pacat, crestinul poate demonstra ca nu este la fel ca cei ce au pacatuit inaintea lui si poate aduce binecuvantarea in locul blestemului.

Deci, sophia, in momentul in care [sa zicem] lovesti pe cineva cu masina in trafic, nu mai intrebi de ce nu platesti numai tu pentru greseala ta individuala. Vei plati si tu, dar, vinovat sau nevinovat, cineva a fost ranit din cauza greselii tale individuale. Cam de asta suferim toti; pentru ca ne facem rau unii altora prin actiunile noastre.
Iar in ce-i priveste pe cei care nu platesc deloc, fii linistita...Nu exista pacat fara consecinte; numai ca noi judecam superficial.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 16.02.2011 at 11:16:24.
Reply With Quote