Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei
Nu indraznesc sa spun ca literatura unui profesor de farmacologie exceptional (si studentii de la medicina veneau la cursurile sale de farmacologie) e apa de ploaie. Si, in realitate, homeopatia a aparut din timpul lui Hipocrate, care de asemeni a infiintat si medicina alopata. Nici nu dau click pe acel link, internetul nu este o sursa sigura de informatie. Vrei sa afli mai multe? Du-te intr-o biblioteca universitara si cauta.
|
Link-ul cu pricina nici nu era o sursă de informație științifică. Dacă nu ți-ar fi frică de „informații false” probabil ți-ai da seama că atunci când descoperi o informație ai cu ce să judeci dacă e falsă, adevărată sau dacă nu poți să te pronunți încă.
Îți recomand să citești articolul și eventual să vezi materialele filmate la 10:23. Ai să vezi de ce am spus că homeopatia e apă de ploaie și ai să-ți dai seama de ce cerneala de pe niște hârtii nu are nici o valoare.
Citat:
Așa că sîmbăta asta, Asociația Secular-Umanistă din România împreună cu Sceptici în România ne-au invitat la un protest împotriva homeopatiei, parte a unei mișcări internaționale începute anul trecut în Marea Britanie. Planul era simplu: se ia o supradoză de medicamente homeopate și apoi se observă dacă dă cineva colțul.
Am ajuns pe la ora 10 și ceva la fîntîna de la Universitate și am găsit o mînă de oameni înghețați, dar adunați într-un grup destul de pestriț. De la studenți și studente la oameni în toată firea, care puteau să-mi fie și părinți, toți purtau tricouri cu logo-ul campaniei: „10:23 – Homeopatia e apă chioară“.
[..]
E ora 10,23. Protestatarii țipă în cor „Homeopatia e apă chioară“ și înghit fiecare cîte o cutie de pastile. Unul dintre ei numai ce a înghițit vreo patruzeci de somnifere homeopate. E roșu tot la față și clipește des. Se îneacă puțin, dar după ce le mestecă mai bine și ia un pahar de apă îi trece.
Aștept cîteva minute. Nu vreau răul nimănui, dar cumva sper în sinea mea să cadă unul lat de somn sau măcar să lovească pe cineva o cufureală serioasă. Doar de dragul senzaționalismului jurnalistic. Nimic, frate! Păi, cu ăștia să faci reportaj?
|
Pentru curioși, articolul complet e aici:
http://catavencu.ro/homeopatul-lui-procust-39924