View Single Post
Vechi 17.02.2011, 08:37:10
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Pe de alta parte, raul domneste pe pamant numai pentru ca , la inceput, omul i-a dat voie lui satan sa il conduca ascultand de el. Acum satan s-a instalat ca stapanitor al pamantului, apasand si pe cei vinovati si pe cei nevinovati. De aceea se nasc copii bolnavi si mor copii nevinovati, desi nu au pacatuit; deoarece satan stapaneste acest pamant cu voia omului si face ravagii.

La inceput, Dumnezeu a creat pamantul si pamantul era bun; apoi l-a pus pe om sa-l stapaneasca. Omul insa a renuntat la stapanire si i-a dat-o lui satan, supunandu-se lui. Asa ca Dumnezeu respecta decizia stapanului de drept al acestui pamant, omul. Nu ii place ce face omul dar nu intervine peste autoritatea lui [pana la vremea sfarsitului, cand va lua din nou domnia in mainile Lui]. Raul din lume este consecinta pacatelor care s-au adunat in decursul vremii. Astfel incat omul secera ceea ce a semanat si oricand poate semana altceva ca sa secere ceva mai bun.

Singurul care poate schimba ceva pe acest pamant este omul. Lui i s-a dat autoritatea de a-l stapani si slujba de a-l pazi. Omul este cel care trebuie sa se ridice si sa-l dea pe satan afara din aceasta lume. Desigur, nu are puterea sa o faca singur, prea mult a fost rob de buna voie, dar Il poate chema pe Dumnezeu in ajutor. Dumnezeu nu va veni neinvitat pe domeniul pe care l-a dat omului. Dar atunci cand este chemat intervine si da raul afara.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote