Dacă cineva trage o linie pe jos cu creta și zice să nu treceți de ea, voi musai atunci vă aprindeți de pofta de a trece linia și nu mai rezistați ci vă scoateți unii pe alții din minți pentru a trece sau a nu trece linia respectivă aruncând vina pe cel ce a tras linia.
Păi cel ce a tras linia a tras-o pentru el în primul rând, voi n-aveți decât să vă depuneți ca muștele pe ea de parcă ar fi dată cu miere și să zburați când într-o parte când în cealaltă, dar să nu vă mirați când cei de dincolo de linie vor lua foc... și dacă vă găsește focul și pe voi pe acolo să nu veniți să vă plângeți că n-ați știut, sau că iată să ziceți ca Andrei Cozia că:
Scopul scuză mijloacele......
Că așa a pățit și Iscarioteanul, el avea scopul ca Iisus să-i biruie pe farisei și să ajungă rege în locul lui Irod și să-l spulbere cu judecățile Sale pe Pilat și apoi să beneficieze și el de privilegiile domniei... că doar el a pus la cale planul acela atât de măreț al confruntării dintre farisei și Dumnezeu.
În cazul nostru, planul măreț e mai simplu, o punem pă mama sau pe sora, sau chiar prietena sau nevasta ca să prostitueze pentru ca să avem noi bani de la câte un arab sau olandez sau politician sau șef, sau doar să pozeze la gazetă... pentru a nu trebui să mai mergem la muncă ci să tragem și noi cu ochiulhul. Așa

sau așa

căci cui nu-i place arta marțială a seducției, cearta, arta marțială și joială..? Că doar nu suntem altceva decât niște ucigași strângători de avere, nimic mai mult. La mine mă refer că dacă n-ar fi așa, n-aș mai avea curajul să-mi însușesc argumentul doar pentru ca să mă răzgbun pe nevinovați.
E simplu, calea e strâmtă, deci câștigurile ușoare, ușuratice sunt complet excluse...
„Cui la cui nu-și scoate ochiulhul că doar cui pe cui se scoate de sub ciocan sau cui cu cui se scoate afară din scândură. Doar că e mai greu cu cele ruginite, că devin cuie cu ochii roșii și cu nasul roșu și cu tot trupul mâncat și se-ndoaie ele mai ușor apoi după cum bate vântul iar unele chiar se rup în figuri dacă dau de tare când iar sunt bătute la cap. Deci rămâne ca să fie aruncate afară, acolo unde e frigul și scârnirea dinților.”