Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Un alt aspect care îmi dă de gândit este că asemenea "demonstrații publice" ale "non-acțiunii" remediilor homeopatice, care se desfășoară după un protocol asemănător, în care "voluntari" iau în mod public "supradoze" de remedii și televiziuziunea este chemată să filmeze faptul că acolo nu se întâmplă nimic nu au apărut aleatoriu. Au apărut în mai multe țări ale lumii, în ultimele luni. Prima dată au apărut în Marea Britanie, unde miza este dublă: prin atacul împotriva homeopatiei se urmărește, de fapt, atacul împotriva instituției care a sprijinit-o mereu: coroana britanică. Miza îmi pare a fi, în mare măsură, politică. Este cunoscut faptul că marea majoritate a ateilor sunt adversari declarați nu numai ai Bisericii, ci ai oricărei instituții tradiționale, cu precădere adversari ai monarhiei. Nimic nu le repugnă mai mult decât ideea de regalitate (poate doar ideea de papalitate). Având în vedere rolul preeminent al monarhiei britanice în ceea ce a mai rămas nescufundat din sistemul monarhiilor europene, este de așteptat ca principala țintă a atacurilor să fie, după Papa, regele sau regina Angliei. După ce, în decembrie 1989, m-am lăsat înșelat pentru o clipă, m-am lămurit repede cum e cu "spontaneitatea" așa ziselor revoluții portocalii. Nici acum, cu "revoluțiile" în joc de domino din Orientul Mijlociu și Maghreb nu-mi fac iluzii. Iar faptul că, în mai multe capitale europene, au loc demonstrații făcute în același fel împotriva homeopatiei îmi arată, fără dubiu, existența unui centru unic de comandă și a unei "coloane a cincea" (eventual aceeași). M-am lecuit de mult din a crede în coincidențe.
|
Nu victimizati inutil.
Indiferent ce au facut inainte sau vor face dupa, in aceasta chestiune atitudinea este perfect justificata.
Da, reactiile sunt coordonate, cum ..asta este alta problema, internet, facebook, simpatii si legaturi personale si internationale poate, sigur dvs. aveti alte teorii, conspiratii oculte, prin sabotarea homeopatiei de fapt se urmareste atacarea crestinismului, etc.
Chiar nu cred ca logica dupa care cineva care se pretinde crestin ar face totul perfect, indiferent ce pozitie ocupa in Biserica sau poate cu atat mai mult cu cat se vede mai sus, iar cineva care se pretinde ateu face totul rau/prost/stramb este pur si simplu infirmata de realitate.
Nu cred ca trebuie sa aprofundam subiectul mai mult de atat, probabil incepeti sa realizati logica defectuoasa.