Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Nici măcar o dată n-am auzit să se numească astfel crucea (chiar în discuții private, decum în "adunări"), de unde trageți o asemenea concluzie?
|
Cercetati consideratiile mai vechi ale adventismului, nu pe cele de dupa infiltrarea sa in spatiile crestine care cinstesc crucea. Gasiti acolo.
Citat:
N-am spus că am citit, aceasta este urmarea firească a credinței în nemurirea sufletului și a plecării "la Domnul" în momentul morții. Ce sens mai au învierea și revenirea Domnului în acest caz?
|
Au sensuri care dvs. va scapa si pe care vad ca nici nu vreti sa le aflati, din moment ce trageti concluzii despre lucruri pe care nu le cunoasteti.
Citat:
Cu toate acestea, apostolii au avut convingerea că Hristos va reveni în timpul vieții lor, nu peste 2.000 de ani!
|
Dar ati uitat sa dati citatele din care sa reiasa convingerea apostolilor.
Hristos le-a spus clar inainte de inaltare (in Fapte 1) ca nu e al lor sa stie.
Pavel ii cearta pe tesalniceni in privinta acestei probleme.
Doar dvs. sustineti altceva.
Sau de fapt incercati sa ii faceti pe Miller si pe E. G. White de o seama cu apostolii ?
Citat:
Nu doar că nu scrie "clar" (dacă scria clar ați fi putut da măcar un verset), însă studiind problema în lumina întregii Scripturi, nici nu rezultă o asemenea concluzie.
|
Eu v-am dat citate, dvs. nu. Acum veniti doar cu "nu e asa" fiindca asta e doctrina adventista.
De fapt, nu Scritura o puteti aduce ca argument, ci scrierile profetesei White.
Dar, asa cum dvs. nu veti accepta ca argumentceea ce au scris oamenii de seama ai Bisericii incepand chiar cu epoca apostolica, tot asa nici eu nu accept s-o aduceti ca argument pe White.
Citat:
Deviem nepermis de la subiect. Găsiți explicații detaliate pe topicul despre nemurirea sufletului.
|
Gasiti si dvs. explicatii detaliate in scrierile BO.