View Single Post
Vechi 17.02.2011, 17:23:47
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Altceva ce? Că la moarte sufletul se desprinde de trup și e capabil independent de el să aibă o viață separată, cu gândire, simțuri și sentimente? În afară de parabola din Luca 16 (nici măcar aceasta nu susține asemenea aberații) ce alte probe biblice aveți?
Deja am citat: si Eccleziast 12, 7, si episodul Schimbarii la fatza de pe Tabor, si chiar v-am pus si intrebari legate de problema, dar dvs. continuati sa sustineti ca Biblia abereaza in anumite privinte.
Eu v-am oferit comentariul ortodox la Luca 16; dvs. oferiti doar eticheta "Luca abereaza".

Citat:
Nu resping doctrina nemuririi sufletului datorită absurdității, ci datorită poziției antagonice față de antropologia biblică. Moartea înseamnă moarte, nu viață într-o altă dimensiune. Omul nu are viață în sine, doar Dumnezeu este Cel ce este având viață în Sine neîmprumutată și necondiționată. Doctrina Trinității (deși termenul nu se găsește în Biblie) măcar este conformă filosofiei Scripturii, nu am de gând să intru în amănunte.
Oh... deci, pe langa Scriptura, admiteti si o filosofie a Scripturii. Si de unde aveti dvs. filosfia Sfintei Treimi ? De la cine ?
Va informez ca, pe baza aceleiasi Scripturi, s-a dezvoltat si filosofia Scripturii care a dus la anti-trinitate. Cu citate din aceeasi Scriptura a carei filosofie duce la Trinitate.
Exact cum facem noi acum cu citatele, au facut si altii: unii ziceau ca in cutare loc scrie X care inseamna ALB, altii ziceau ca in cutare loc scrie Y care anuleaza acel ALB si il face NEGRU.
Si pe vremea aceea nici macar nu era impartita Scriptura pe capitole si versete.

Ce criteriu aveti dvs, pentru a combate citatele anti-trinitare din Scriptura ? (Eu vi le pot indica, daca chiar va pasioneaza Scriptura...)

Citat:
"valuri de venin"? Mă faceți să zâmbesc.... Cum să vă spun, teoria nemurii sufletului din BO mă lasă la fel de rece precum cea din toate cultele păgâne. Păcat doar de sufletele sincere amăgite de această distrugătoare erezie! Indiferent de ce ar spune revelația Ellenei White ori a sfinților părinți, Biblia este clară în această privință: între moarte și înviere nu există viață!
E vorba de moartea trupului si de invierea trupului.
Erezie e afirmatia dupa care chipul lui Dumnezeu din om este distructibil, adica poate sa dispara definitiv prin moartea trupului.
Dupa dvs. (si abia apoi dupa conceptia AZS): care e chipul lui Dumnezeu din om ?

Pana una alta, erezie este ceea ce se afirma impotriva Bisericii, nu ce afirma Biserica impotriva ereticilor.
Citit iarasi Evanghelia dupa Ioan, sa vedeti ce inseamna a avea viata in sine insusi.