Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Pai si daca situatia materiala e cum e, ce sa fac cu copilul, sa il nasc si sa-l arunc ? Mai bine il avortez.
Pai si daca popa e pacatos si are ciuda pe mine, ce sa fac, sa ma duc la Liturghie si sa-i scuip Impartasania in fata, sau sa-mi stea in gat ? Mai bine nu ma duc.
etc.
Sacramentele Bisericii si pacatele de moarte nu se pot trata nici macar in gluma cu sintagma "pai si daca...."
Biserica nu "aproba" nimic. Biserica ne cere, intr-un glas cu Capul ei, Isus Cristos, sa ne ducem fiecare crucea si sa ne straduim, prin indemn, exemplu personal si rugaciune, pentru indreptarea fiecaruia dintre membrii ei, si cu atat mai mult unul cu care ne-am unit in fata lui Dumnezeu.
Exista aici o grava fractura logica. "Indisolubil" inseamna ceva care nu poate fi rupt, dizolvat.
|
Excelenta remarca Erethorn.
Pai daca BO considera casatoria indisolubila, atunci cum de admita divortul si recasatoria>?
Pe mine ma mira ca ortodocsii nu inteleg grava eroare in care se afla, eroare datorita preotilor care ii conduc pe un drum gresit.
De unde stiu ca sunt preoti ortodocsi care afirma ca dezleaga cununii? Cunosc personal astfel de preoti ortodocsi, cunosc ortodocsi care au trecut prin asta.
In acest caz deduc ca in BO nu exista unitate atata vreme cat unii afirma una si altii afirma alta. Mai precis, unii preoti ortodocsi deschid pravila, altii "dezleaga" cununii, altii casatoresc tinerii fara spovada, altii nu ii intreaba de casatorii anterioare, nu le spun enoriasilor ca exista o singura casatorie valabila pana cand unul dintrei cei doi moare, etc.
Deci, de ce nu exista unitate si consens in BO?