View Single Post
Vechi 17.02.2011, 19:43:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Bun, sa inteleg ca a fost prea mult de procesat.

Desi, inca mai astept raspunsul la intrebarea simpla cum sunt intersanjabile acele concentratii homeopatice.

Iar daca discutia se apropie de final si am trecut la rezumate, sa va raspund punctual.

1. Nu am spus ca nu ma pricep, ci nu cunosc anumite detalii pe care v-am rugat sa le detaliati (inclusiv intrebarea simpla cum sunt intersanjabile acele concentratii homeopatice).
Vad ca nu puteti raspunde la ele deci putem sa ne declaram de competente egale, ba chiar cine stie, daca veti citi cu atentie ce am scris, s-ar putea sa aflati lucruri noi despre homeopatie.

2. Competenta se demonstreaza nu se accepta aprioric.

Competenta nu inseamna sa-ti asumi idealuri de vindecari 100% cand este evident ca practica nu poate demonstra eficienta substantial diferita fata de placebo.

Competenta nu inseamna sa pretinzi efecte magnifice pe care insa sa nu le poti demonstra experimental, in mod obiectiv.

Competenta inseamna sa poti analiza cu ochi critic lucrurile in care crezi si sa poti recunoaste lipsurile, macar atunci cand ti le arata altcineva.

Un test de competenta au fost acele intrebari, l-ati picat (la primul, cea cu concetratiile, meritati totusi 1/2 punctaj).

3. Am dat detalii despre homeopatie mai mult decat sunteti dvs. dispus sau oricare alt homeopat sa explice (daca stie) clientilor lui.
N-ati infirmat si n-ati contrazis nimic, deci as avea dreptul sa spun ca stiu cel putin tot atat cat stiti dvs. despre ceea ce practicati.

4. Am spus si o repet, consider homeopatia buna in masura in care functioneaza si este utila ca si placebo, si intr-un mic caz poate si prin statutul spiritual al medicului (dar NUMAI ca exceptie care confirma regula).

Dar din punctul asta de vedere, cred ca mai indicata ar fi medicina alopata (inclusiv sub forme naturiste) in care pe langa "credinta" este macar si cate un ingredient activ sau mai multe.

In masura in care homeopatia are insa pretentii de stiinta si efete peste placebo, pretentii care nu le poate proba nici teoretic, nici practic, cred ca este un pericol si o inselatorie.

5. Personal cred in buna dvs. credinta si probabil aveti o doza de experienta in materie de homeopatie care va da oarecum incredere in ceea ce faceti chiar daca nu stiti ce faceti de fapt decat la nivelul unor teorii fara legatura cu realitatea.

Eu v-as propune ceva..daca aveti buna credinta, pacientii care ii tratati pana acum cu remedii homeopatice sa-i tratati o perioada cu aceleasi remedii dar in care sa folositi strict apa dupa acesta metoda:

http://sanatate.findtalk.net/t510-cu...ra-nici-un-ban

Sa ne spuneti si noua rezultatele.
Succes!
Reply With Quote