View Single Post
Vechi 17.02.2011, 22:26:55
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit Grecia ziua a 2-a ...continuare

[SIZE=3][/SIZE] Din nou ne bucurăm de croazieră ,ea fiind o noutate pentru mine ,chiar dacă cerul este noros și uneori plouă!Urma să ajungem într-un port de unde să plecăm spre INSULA KEFALONIA,unde urma să participăm la priveghera dinainte de hramul sf.GHERASIM ,o noapte albă și fără cazare,a doua zi la hram și abia seara urma să ne cazăm la mănăstire .Nu am menționat că noi ne-am sculat la ora 3 dimineața ca să putem vizita insula CORFU și să prindem și un vapor spre Kefalonia!..era toată lumea obosită....dimineața de plecare spre Corfu vaporul nu avea ora de plecare cind știa ghida .căci s-a trecut la sezonul de toamnă și s-au modificat orele...dar ghida nu știa și nu putea in această eră a internetului și a telefoanelor mobile să se intereseze?!!...chiar daă nu știa ea greaca ,aveam cu noi o doamnă grecoaică și îi putea da ei telefonul cu numărul gata format seara,pentru a afla exact cind se pleacă!...dar ea a socotit ca noi nu merităm probabil acest efort din partea ei ...așa incit ne-am sculat degeaba...ca să stăm in port incă o oră și jumătate in ploaie pînă la prima cursă spre Corfu.
Acuma urma să plecăm spre Kefalonia ..așa că am ajuns înt-un port tare drăguț,VASILIKOS ,cu localitatea cu același nume ,aflată pe un munte vizavi de port.....frumos!.Am admirat marea agitată și am citit programul care spunea ca doar la ora unu noaptea era plecare spre Kefalonia și Itaca....adică m-am întrebat eu de ce am fost duși intr-un port de unde nici măcar nu este plecare spre destinația noastră?!?.....probabil tot din economie de a da un telefon pentru informare.....așa că am admirat portul ,ni s-a spus să mergem in alt port mai mare de unde vom putea pleca spre ținta noastră.Lumea s-a hotărit să ia masa pe malul mării pe terase ingrădite cu folie care flutura n vînt ,ciorbă și friptură de pește.Întru-cit monahii ai comandat en gross ..mie mi s-a spus că nu mai u ciorbă...așa incit m-am dus să filmez marea agitată ,valurile care loveau țărmul ,muntele acoperit de nouri ,frumoasa localitate răsfirată pe munte,dar și vilele turistice din port .Alături de mare se afla o biserică mica,cochetă ,cu o alee mărginită de verdeață ,de unde pătrund de pe o terasă in biserica frumos pictată și mă inchin la o icoană frumoasă a SF.GHERASIM DIN KEFALONIA,icoana făcătoare de minuni .-.mi s-a spus.Alături de biserica se afla chiar pe malul mării un izvor cu 5 țevi pe unde curgea apă foarte bună și rece din care am băut ,dar din care mi-am luat și pentru drum...Am mers pe la taverna unde lumea servea peștele ,unde servea o romîncă..mi s-a spus că ar mai avea ciorbă..așa că m-am așezat cu incredere la masă caci după două zile imi pica bine o ciorbă care trebuia să fie super...dar la pomul lăudat să nu te duci cu sacul..... de speranțe prea mari!Ciorba avea prin ea urme de pește pe care trebuia sa-l caut cu luminarea,era și puțină......economie probabil să ajungă la toți care comandă...așa incit mi s-a părut a fi foarte scumpă la cei 5 euro pe care nu îi merita! și fără gust față de ciorba pe care am mincat-o la restaurantul Vraja mării de pe faleza din Constanța ,in luna august cu ocazia unui pelerinaj in Dobrogea...aceea a costat 10 lei ,era pește cu ciorbă,nu invers și avea un gust deosebit de proaspăt față de cioba asta
După luarea acestei mese m-am mai plimbat puțin pe faleză admirînd șalupele și copacii foarte groși de pe malul mării ,am trecut pe lingă o tavernă unde era o tinără din Galați ,absolventă de facultate ,care lucra la un bar pe perioada verii pentru că nu a gasit loc de muncă pe profilul ei în țară la noi...urmind să plece și ea in Romania in curind caci sezonul era pe terminate.
Am plecat cu înserarea odată spre un alt port destul de indepărtat de acesta,admirind alte porturi luminate nocturn ,aflate in drumul nostru,căci nu am mers pe drumul de centură ci pe drumul care trece prin porturi acesta era și mai interesant căci vedeam un peisaj mai variat al porturilor .Am ajuns pe intuneric și vint puternic in portul ASTAKOS.Aci la căpitănia portului ghida a aflat că de două zile nu se circulă pe mare spre Kefalonia pentru că este marea agitată...halal ...mi-am zis...ne scoală la ora 3 ca să aflăm că de fapt nici nu circulă de două zile nici un vapor spre destinația care ne interesa și pentru care de fapt ne-am sculat cu nopatea-n cap!!Am aflat că ar fi trebuit să ne plătim cazarea pentru că in această noapte noi trebuia să fim la priveghere in KEFALONIA!...halal ....mi-am zis ..de ce se amestecă starețul să facă propuneri intr-o chestiune care nu ne privește pe noi ci pe organizatoare...treaba ei că a gindit așa ..acuma hoteluri erau pe alese in port..tot doamna cu nume frumos de Florentină ,grecoaică căsatorită pe la Bistrița a discutat la un hotel pentru cazare.După cum am văzut eu nu era nimeni dispus să plătescă o cazare care nu era treaba noastră ci a organizatoarei!..se pare că ea a realizat asta...peste noapte...așa încit în loc să ne ceră bani și-a cerut iertare de la noi ...care ne-am plimbat aiurea și sculați cu noaptea-n cap pe degeaba!!Chiar un monah a zis că el nu mai era in stare de priveghere și de încă o noapte albă...nici eu ..i-am zis...probabil că nici alții nu erau in stare și de aceea sfintul ne-a rinduit sau mai bine zis vremea de pe mare să nu ajungem acolo!Dar mie mi-ar fi plăcut f.f.mult să particip măcar citeva ore,apoi culcare citeva ore chiar și dacă puține ar fi fost suficient pentru a rezista a doua zi de hram .Dar a doua zi ,in ziua hramului SF.GHERASIM vaporul nu pleca de dimineață din păcate ci la ora 11.Am admirat a doua zi de pe terasă un port frumos incadrat de munți ,cu multe hoteluri ,cu grădini și pomi exotici in fața hotelului ,o zi insorită ,minunată ...dar cu părere de rău că nu am ajuns la hramul acestui mare sfint ,izgonitor de demoni.Unii s-au plimbat și prin port și-au luat umbrele...dar ploaia nu ne-a mai deranjat în continuare,noi avind zile frumoase ,de neuiat ,atit in croaziere cit și la locurile de inchinare.
Reply With Quote